Route van Nkambeni, Krugerpark naar Johannesburg
Route van Nkambeni, Krugerpark naar Johannesburg

Woensdag 16 maart 2016, Johannesburg

 

Voor het ontbijt beschreef ik de avonturen van de vorige dag. Toen we na het ontbijt om 7.50 uur vertrokken, was de Zuid Afrikaanse hemel zwaar bewolkt. De dag stond in het teken van de terugreis naar Johannesburg. 400 km via 'God's window', Bourke's Viewpoint en Blyde River Canyon.

Norman had ons tijdens de briefing van de vorige avond al gewaarschuwd dat het bezoek aan 'God's window' teleurstellend kon zijn als het - als gevolg van het slechte weer - mistig zou zijn. En inderdaad, God had de ramen potdicht. Wel een mystieke omgeving.

2de Stop was bij Bourke's Viewpoint, een prachtige waterval rond een kleurig gebergte in rood en grijs. We kregen 3 kwartier om er rond te lopen en foto's te maken. Er waren toeristische kraampjes en een koffietentje. Toen ik klaar was met de bezichtiging en het maken van foto's, ging ik op zoek naar de kerstballen die ik Afrikaanse mannen op straat van uitgeholde pompoenen had zien maken. Maar helaas.

3de Stop op onze route naar Johannesburg was Blyde River Canyon, het startpunt van het Drakensgebergte. Blyde River Canyon is de twee na grootste canyon ter wereld. Op nummer 1 staat de Grand Canyons in Amerika en op nummer 2 de Fish River Canyon in Namibië. Blyde River Canyon is 26 km lang en 800 meter diep. De Blyde River eindigt in de Indische Oceaan.

Met de groep liepen we langs de afgrond naar een paar mooie uitkijkpunten. Onder andere een uitkijkpunt waar je prachtig zicht hebt over de drie Rondawels. De rotsen danken hun naam aan de ronde huisjes, die ook rondawels genoemd worden (zie de aantekening van zondag 13 maart 2016). Een deel van de canyon lijkt erg op Dead Horse Point in Amerika.

De laatste stop op de Panoramaroute naar Johannesburg, was in Lydenburg. Lydenburg is in 1850 tijdens de malaria periode gesticht. De naam van de stad betekent letterlijk 'stad van het lijden'.

Voor de 2de keer tijdens deze vakantie moesten we de lunch nuttigen tijdens het rijden. Niet echt fijn. De lunch kocht een ieder voor zichzelf in een grote supermarkt. Nadat iedereen zijn aankopen had gedaan, reden we non-stop door naar Johannesburg. We tankten nog slechts 1 keer. In een weiland naast het tankstation stonden neushoorns te grazen met afgezaagde neuzen. Een veilige situatie (zie de aantekening van gisteren). 

Het bleef de hele dag bewolkt en naarmate we Johannesburg naderden werd het weer slechter en kwamen we in flinke regenbuien terecht. Om 20.00 uur arriveerden we in de lodge waar de groep de laatste nacht door zou brengen. Wij namen afscheid van de groep en lieten ons door een taxi naar het guesthouse brengen dat we zelf hadden geregeld. Het guesthouse ligt gunstig aan de rand van Johannesburg, dichtbij de luchthaven. Het heeft een zwembad. Het plan was om de laatste dag aan dat zwembad te relaxen. In de stromende regen kwamen we aan in het door hekken omringend guesthouse. Even omschakelen, dit is Johannesburg.

Lees meer op de volgende pagina, donderdag, 17 maart 2016

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier