Vrijdag 24 maart 2017, Gerlos
Tjalling en ik verschenen vandaag iets eerder aan het ontbijt dan de voorgaande dagen in verband met het plan om nog een keer in het skigebied van Königsleiten te gaan skiën.
Vanuit Gerlos kon je het gebied per zwarte en rode pistes bereiken. Dus skiede Tjalling via de sneeuwtoppen van Gerlos naar Königsleiten, terwijl ik de skibus pakte naar het plaatsje en vervolgens de kabelbaan naar boven nam. We zouden elkaar in een koffietentje op 2.400 meter hoogte in op de pistes van Königsleiten treffen.
Ik zat nagenoeg 2 minuten (had net een cappuccino besteld) toen ik Tjalling aan zag komen skiën, wat een lol. Samen skieden we via blauwe en een stukje rode pistes naar de Gipfelbahn.
Om 14.30 uur was het tijd voor de lunch in Rösslalm. Ik skiede een aantal rode routes met Tjalling mee en pakte tenslotte een stukje kabelbaan, terwijl Tjalling de laatste zwarte pistes bedwong. Deel van de route die ik skiede was een prachtig pad door een bos. De dennenbomen geurden heerlijk. Het was een waardige afsluiting van de ski-activiteiten van deze week. In Rösslalm at een lekkere 'kräftige rindsuppe mit frittaten'.
Bij 'Joe's' leverde ik uiteindelijk mijn skispullen in. Volgend jaar wellicht een eigen uitrusting.
Tjalling en ik lieten ons door de skibus naar Gmünd brengen, waar we een laatste wandeling van 5 km maakten om de 'Stausee'.
In Gerlos scoorden we Mozartkugeln voor het thuisfront.
De laatste rondjes sauna en bladzijden Farmer.
Diner met een lekker flesje.
Koffer pakken.
Hmmm.