Maandag 20 maart 2017, Gerlos

 

Een blauwe hemel bij het opstaan. Dat betekent de piste op! Gerlos ligt op 1.300 meter hoogte. De pistes, die via Dorfbahn 1 en 2 te bereiken zijn, op ongeveer 1.950 meter hoogte.

Nadat Tjalling en ik samen een paar routes blauw hadden geskied, ging Tjalling door naar Isskogel (2.264 meter) om ook de rode en zwarte pistes te verkennen. Ik bleef bij de routes van Stoanmandl en Ebenfeld-X-Press (blauw), want heel ver reikt mijn ski ervaring niet. Een straf was dat zeker niet; ik genoot van de oefening en van het sprookjesachtige sneeuwlandschap.

Tjalling ontmoette ik voor de lunch bij restaurantje 'Arena Center' op 1.900 meter hoogte. Ik at er een voortreffelijke 'gulashsuppe' met brood.

Aan het einde van de middag borgen we de ski spullen op. In het hotel is een aparte ruimte om de ski's, schoenen en stokken op te bergen. Erg fijn voor de sfeer in en netheid van het hotel. De schoenen schuif je aan de verwarmde buizen (zie hierboven de laatste foto in de reeks), zodat je er zeker van bent dat ze de volgende ochtend weer droog zijn. Heel comfortabel. De blauwe schoenen zijn van Tjalling. Hij trakteerde zichzelf voor de vakantie op een splinternieuwe ski uitrusting. We scoorden in het dorp een cadeautje voor Annemiek, die thuis voor Miep zorgt.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier