Zondag, 31 maart 2024

 

Sinds lange tijd stond er weer eens een echte wandeling op het programma met de 2 heren uit de Wormer. Mijn leven in Frankfurt is een verrijking, maar de afgenomen frequentie van het wandelen is de prijs die ik er onder andere voor betaal. Mijn Castricumse duinkaart ligt te verstoffen in de kast. Maar vandaag was het feest om met Bert en Hansruedi bij te praten en afsluitend gezellig te eten en te Catannen. De wandeling bij Obdam was verrassend mooi en heerlijk om te doen, dus 'Ich war gut gelaunt'. 

Vrijdag, 29 maart 2024

 

Een bezoek aan de Landmarkt. We moesten nog een beetje afkicken van ons Paas-chocoladeproject en wilden de chocoladepaashazen die Henk had gemaakt voor de bezoekers van de Landmarkt bekijken. 2 Kleinzoons van Trees gingen mee. Henk had zichzelf beloofd weer vroeg huiswaarts te gaan, maar wij troffen hem nog. Dus dronken we gezellig koffie in het aansluitende café waar we tot de conclusie kwamen dat we wel een erg mooie klus hadden geklaard met zijn drieen.    

Zondag, 24 maart 2024

 

Na de dansles van afgelopen vrijdagavond, kregen Peter, mijn dansmaatje, en ik een onverwachtse uitnodiging van iemand uit de dansgroep, die voor onze groep dansles heeft. Hij is verbonden aan een verpleeghuis in Bergen en vroeg ons of we tijdens de feestmiddag aankomende zondag een demo wilden geven van 3 ballroom dansen en na een pauze, waarin de mensen uit het huis een advocaatje met slagroom zouden krijgen en een snackje, 3 latin dansen. Peter is vrijwilliger bij het Danspaleis, een vrijwilligersorganisatie, die naar verpleeghuizen gaat om met mensen te dansen, maar voor mij was het de 1ste keer dat ik zo'n middag meemaakte. Na onze demo dansten wij met een paar mensen. Ik vond het heel indrukwekkend om te ervaren hoeveel plezier het de mensen gaf om te bewegen op de muziek. Een prachtige ervaring.  

Zaterdag, 23 maart 2023

 

Mijn zus, broer en ikzelf gedroegen ons al een paar achtereenvolgende zaterdagen als echte banketbakkers; we spraken om 8:00 uur af, stroopten de mouwen op en gingen verder met ons Paas-chocolade project. Vorige week kwamen de kindereieren af. Vandaag stond in het teken van het vullen van de eierschalen met eigengemaakte bonbons. Van onze hand kwamen gemberbonbons, sinaasappelbonbons, 2 soorten hazelnootbonbons en bonbons met port. Tenslotte een 'plain'. Alle drie waren we trots op het resultaat. Zo'n mooi product is een genot om weg te geven. En zelf op te eten natuurlijk, haha. Bovenal, ik zei het eerder; wat een heerlijke zaterdagen met broer en zus. In de loop van de week zouden wij elkaar deelgenoot maken van de fijne reacties van de ontvangers van de cadeautjes. Een kroon op ons werk.   

Donderdag, 21 maart 2024

 

Ik werk in een bijzonder team. De moeder van mijn Griekse collega, Antonio, had Griekse lasagne gemaakt, zodat de verjaardag van Antonio met een eigengemaakte lunch gevierd kon worden. De lunch was gezellig en de lasagne was heerlijk.

Op het station was er voldoende tijd om in de DB Lounge een alcoholvrij biertje te drinken, want de trein had vertraging. 

s Morgens, op weg naar kantoor, spotte ik een tuin die klaar is voor de Paasdagen. 

Dinsdag, 19 maart 2024

 

De Nederlandse tulpen in mijn Frankfurter tuintje beginnen uit te komen. Hopelijk komen de knoppen pas uit als ik terug ben van een weekje Nederland. 

s Avonds trakteerde ik mezelf op sushi. 

22,50 Euro kostte de lekkernij, maar de prijs/kwaliteit verhouding was goed, dus ik genoot ervan.  

Zaterdag, 16 maart 2024

 

Gedurende de week hadden we elkaar al laten weten dat we erg uitzagen naar de zaterdag. Met Trees, Henk en ikzelf vormden we een heuse productiestraat. Zo fijn dat dat in mijn keuken kan! Om 15 kindereieren te maken, moesten we heel wat, eerder gemaakte, mondjes van marsepein,  neuzen, ogen, oren, strikjes, kroontjes (voor de meisjes), hoedjes (voor de jongens) en brilletjes monteren. De finishing touch kwam van de hand van Henk. Hij maakte de wenkbrauwen en haren van chocolade. Wat een enig resultaat. Dat gaat blije kindergezichten opleveren.  

Na de lunch - een pastaatje met zalm - liepen we naar So Low om nog een neus en een kroontje te scoren. Henk was op het idee gekomen om een Paasei op te sturen naar Maria, ons nichtje in Spanje. Het posten van het ei ging in 1 moeite door. Zo zou het Paasei nog voor de Pasen bij Maria kunnen arriveren. Fingers crossed dat het heel aankomt.

Ook legden wij de hand aan de laatste 3 soorten bonbons, die in de Paaseieren voor de volwassenen moeten komen. Maar over dat project versla ik volgende week. 

Zondag, 10 maart 2024

 

Geen treinreis naar Frankfurt vandaag. De zondagmiddag werd vrolijk gekleurd door een bezoek aan Carré, waar ik voor de 2de keer de voorstelling 'The roaring twenties' van Släpstick beleefde met Eddy en zijn dierbaren. De eerste voorstelling was in de Kleine Komedie (12 maart 2023). Voor mij is het klip en klaar dat Släpstick het podium van Carré verdient. Al voor de voorstelling, toen het publiek zijn plaatsen opzocht, waren de acteurs in alle hoeken van de zaal al bezig met vermaak. De acteur op de foto bood iemand uit het publiek een glaasje aan, maar voordat deze het glas van het blad kon pakken, pakte hij het zelf en sloeg het drankje achterover. Zogenaamd dronken, waggelde hij verder de zaal in. 

Zaterdag, 9 maart 2024

 

Goddank vlogen de werkdagen in Frankfurt zoals gebruikelijk. Het betekende dat ik al heel snel op zaterdagochtend de deur open kon doen voor mijn broer en zus. Gedurende de week hadden we elkaar via de whatsapp laten weten hoe blij we waren met de resultaten van 2 maart en uiteraard werd er druk afgestemd over de planning van de komende zaterdag. Henk hielp me herinneren dat de chocoladetempereermachine aan moest, maar ja, dacht je dat ik het vergeten zou? Trees controleerde de temperatuur van de chocolade. Daarna tableerden we de chocolade, zodat er genoeg kristallen in kwamen. Van belang voor het mooie geluid van het breken van de chocolade. 

Zaterdag, 2 maart 2024

 

Mijn keuken werd omgetoverd in een heuse patisserie. De voorbereidingen waren perfect getroffen door Henk en ook de benodigde ingrediënten voor onze missie had hij feilloos geregeld. Het hield in dat wij vanuit de parkeergarage met een AH-kar vol spullen en een steekwagen met dozen opstegen naar de 6e verdieping. Daar begon het feest. Henk is een kunstenaar. Wat van zijn hand komt is niet alleen ongekend lekker, hij is ook creatief in het verzinnen van originele dingen. Zo maakten wij een plaat onweerstaanbare sinaasappelbonbons met marsepein en Cointreau. We besloten die voor onszelf te houden, haha. Trees is een natuurtalent. Met Henk had ik al 2 bonbonworkshops gedaan, maar zij leerde het tabelleren en tempereren van de chocolade in een handomdraai.   

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier