Maandag, 26 februari 2024

 

Mijn team verhuisde vandaag naar een andere plek in ons 16-verdiepingen hoge gebouw. Het uitzicht is nog beter dan dat op onze vorige plek, de kantoortuin is goed en de faciliteiten, zoals vergaderkamers zijn minder.  

Zaterdag, 24 februari 2024

 

Een begin van wat een bijzonder project zou worden. Werkoverleg bij Trees thuis. Er werd een mooi plan gesmeed om dierbaren met een Paastraktatie te verrassen. Maar bovenal gaf het contact met mijn broer en zus mij heel veel energie. 'Zwei Fliegen mit einer Klappe' zeggen de Duitsers.

Woensdag, 22 februari 2024 

 

'Unmögliches wird sofort erledigt, Wunder dauern etwas länger', zeggen de Duitsers.  Al een paar weken is er veel regen en is de hemel grijs. Maar je doet er niets aan. 

Een foto van de binnentuin en een deel van het restaurant, waar ’s morgens de barista een heerlijke cappuccino schenkt. Een barista in het gebouw van mijn werkgever is een wereldwijd concept, maar een restaurant trof ik in andere landen niet zo goed als in Duitsland. Er zijn 5 'corners'; 1 waar Duitse maaltijden worden geserveerd, 1 'Overseas', waar je Aziatische gerechten kunt bestellen, 1 saladebar, waar je de inhoud van je salade zelf kunt kiezen, 1 'Nouveau Gardemanger', waar je bowls kunt krijgen en tenslotte 1 'Local' corner, waar je Europese gerechten vindt, zoals pizza's (er is een houtoven), paella en pasta's. Komt in de buurt van wat de Duitsers een 'Wunder' noemen, toch? 

Maandag, 20 februari 2024

 

Ik heb mazzel, want ik heb weer een leidinggevende getroffen, die ondanks mijn leeftijd in mij wil investeren. Vandaag begon ik aan een intensieve Duitse cursus. Het betekent 3 weken van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat Duits praten en leren. De docenten wisselen af, wat prettig is als je 1-op-1 moet leren.

Voordat ik aan mijn cursusdag begin, haal ik naast het instituut een goede koffie. Je mag jezelf best vertroetelen als je zo hard werkt, hahaha.

Donderdag, 15 februari 2024

 

Frankfurt heeft een kopstation. De trein had 20 minuten vertraging. Nu is het beter om een boom te planten, dan een tak te zagen, dus streek ik neer in een luie fauteuil in de 1ste klas lounge. Vanuit de lounge heb je een mooi overzicht over het station en kun je de binnenkomst van de trein in de gaten houden. Bovendien is al het eten en drinken in de lounge goed en gratis. De linzensoep was heerlijk.

Dinsdag, 13 februari 2024

 

Er wordt veel gesnoept en gegeten in mijn Duitse team. Er is standaard een werkplek gereserveerd om het snoep en de taart op uit te stallen. Vandaag werd het begin van carnaval gevierd met de traditionele ‘Kreppels’. Het is een donut-achtige koek met daarin luchtige gele room of jam.

Zaterdag, 10 februari 2024

 

Een keer eerder maakte ik huiskamerconcert mee. Een gezellige setting waarin je naar klassieke muziek kunt luisteren.

De muziekdocente van mijn danspartner nodigde al haar leerlingen uit om een voorstelling te geven. De volgorde ging van jong naar ouder. De tweeling op de foto opende het concert. Het was leuk om mijn dansmaatje te zien en te horen spelen. 

 

Dinsdag, 6 februari 2024

 

Onderdeel van de Duitse werkcultuur bij mijn werkgever is dat er veel gezellige dingen worden gepland. Dat is een voordeel als je in een nieuw team komt, want je leert elkaar gemakkelijker kennen, als je naast het werk met elkaar eet en andere leuke dingen doet. Het teamevent van vandaag stond in het teken van sporten en spelletjes doen, waarna er goed gegeten werd in een restaurant in de buurt van de sportactiviteit. Mijn jonge Duitse collega’s zijn bijzonder fanatiek, maar de sfeer was ontspannen en er werd veel gelachen. Het was lang geleden dat ik octopus at. 

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier