Zaterdag, 30 september 2023

 

Het was vandaag les 2 van de meesterchef en patissier, die gelukkigerwijs ook mijn jongste broer is. Les 1 in maart van dit jaar handelde over het maken van bonbons. Dat was met zijn 2en een bijzonder inspirerende dag. Bij les 2 sloot ook mijn zus aan, wat het feest nog groter maakte. Onderwerp van les 2 was het maken van chocoladetruffels. Of de truffels perfect worden hangt af van de juiste temperatuur van zowel boter, chocolade als slagroom. Daar komt soms een föhn bij aan te pas (zie foto hieronder). Mijn keuken veranderde in een heuse patisserie. Er kwamen 4 smaken van onze hand; de 'gewone' slagroomtruffel, 1 met stoofperensmaak, 1 truffel/whisky- en 1 met kerriesmaak. 

Dankzij de fijne chemie tussen broer en zussen, werd het een fantastische dag en genoot ik daarnaast van de lesinhoud en het smaakvolle resultaat. Wij besloten gezamenlijk dat er een Les 3 volgt in de decembermaand. Ik zie erg uit naar die ontmoeting en workshop! 

Donderdag, 28 september 2023

 

Een werkdag in Frankfurt. Wij hadden voor 2 dagen collega's uit München te gast. Naast de informatie uitwisseling, was er veel ruimte voor ontspanning, binnen het gebouw van mijn werkgever, maar ook daarbuiten. We beklommen de MainTower voor het adembenemede uitzicht over Frankfurt. De kennismaking van de traditionele Duitse keuken in restaurant Klaane Sachsehäuser was een hoogtepunt. De schnitzel met Grüne Soße was veel te groot, maar lekker. Tijdens de koffie zaten we op het dakterras op de 13de etage van het stijlvolle gebouw waar ik werk (zie hieronder). 

Zaterdag, 9 september 2023 

 

Augustus was een mooie maand. De vakantie in IJsland sijpelt nog op een prettige manier door in alles dat ik doe. Maar ook kleurde augustus levendig door het nieuwe genietmoment van het Parade bezoek met mijn vrienden.

Maandag, 4 september 2023

 

Na de vakantie realiseerde ik me weer hoe fijn ik woon. Niet iedereen ziet een cruiseschip langs varen in zijn achtertuin.

Zondag, 3 september 2023

 

Deze keer had ik tijdens het uitwerken van mijn dagboekaantekeningen van de vakantie in IJsland een stok achter de deur. Ik wilde het verhaal klaar hebben, voordat mijn jongste zus een dag in het ziekenhuis moet vertoeven. Tijdens die uren leest ze mijn website. Een fijn idee om haar op zo'n dag leesplezier te brengen. 

Zelf heb ik veel lol beleefd aan het herbeleven van het ongelooflijk mooie avontuur dat IJsland geworden is. Te meer omdat ik het met mijn vrienden deelde... lees meer 

Zaterdag, 3 september 2023

 

Omdat ik op 3 september 2023 de laatste hand legde aan de verslaglegging van de vakantie in IJsland, vergat ik dat er op 2 en 3 september nog mooie 2 genietmomenten plaatsvonden. 

Zaterdag 3 september was een stralende dag, dus we boften met ons avondje Parade. In 2022 was de combinatie van Eddy, Jacqueline en mijzelf ontstaan en wij hadden geconstateerd dat het voor herhaling vatbaar was. Het werd een gezellige avond met 3 voorstellingen en een patatje rendang. 

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier