Zaterdag, 21 oktober 2023

 

Frankfurt is een hele fijne stad om te wonen. Graag banjer ik tussen de financiële bolwerken van moderne architectuur en de klassieke oude gebouwen in de binnenstad. Ik zie erg uit naar de komst van mijn vrienden tijdens de Kerstdagen.

Vanaf mijn werkplek is de stad in elk weertype bewonderingswaardig. De eerste fotoreeks hieronder is van dezelfde wijk van Frankfurt in verschillend weer. 

Zondag, 15 oktober 2023

 

Omdat ik op 2 september 2023 de laatste hand legde aan de verslaglegging van de vakantie in IJsland, vergat ik dat er op die dag nog een genietmoment plaatsvond dat een notitie verdient. 

Zaterdag 2 september was een stralende dag, dus we boften met ons avondje Parade. In 2022 was de combinatie van Eddy, Jacqueline en mijzelf ontstaan voor een Paradebezoek en wij hadden geconstateerd dat het voor herhaling vatbaar was. Het werd een gezellige avond met 3 voorstellingen en een patatje rendang. 

Zaterdag, 14 oktober 2023

 

Er is niets fijner, dan een vriend te verwennen die er zichtbaar van geniet. Daarnaast werd onze vriendengroep door de jarige zelf heel erg verwend met 2 Paradevoorstellingen, waar tussendoor lekkere hapjes werden geserveerd. Het was een heerlijke avond in de Tolhuistuin vlakbij de pont aan de Noordzijde van Amsterdam. Vanwege het fijne gezelschap, de ludieke voorstellingen en ook vanwege de gezellige Parade entourage. Met een knusse nazit onder het genot van een drankje sloten we een gedenkwaardige avond af.

Zaterdag, 14 oktober 2023

 

'Jongens, jongens, jongens'. De man van PostNL haalde me in op de fiets. Ik liep net de hoek om vanaf mijn appartement richting markt. Er dribbelde een groepje duiven zenuwachtig voor me uit. Ik keek de man vragend aan, want ik had geen idee tegen wie hij het had. Fietsend keek de man naar mij, knikte naar het groepje duiven en zei 'Als je kunt vliegen, ga je toch niet lopen!?!' Ik gaf hem lachend helemaal gelijk. 

Zondag, 8 oktober 2023

 

Voordat ik in de trein naar Frankfurt stapte, waste ik het dakraam van mijn appartement aan de buitenkant aan de Zuid-kant. Dat kon, omdat er een steiger is opgebouwd door de schilders. 7 Jaar geleden vroeg ik de schilders netjes of ik op de steiger mocht klimmen om het raam te wassen, waarop ik een negatief antwoord ontving (vanwege aansprakelijkheid). Dus kroop ik op deze zondag uit het raam en waste het. Vooral de foto van mijn dakterras vond ik leuk om te maken! Ik ben nog steeds zo blij met mijn appartement in het Zaanse.   

Zaterdag, 7 oktober 2023

 

Lunch met Marie-José en Thijs bij de IJkantine in Amsterdam Noord. Een fijn weerzien met de 'dansvrienden'. Het aankomstpunt van de pont bij de IJkantine was altijd al druk. Maar nu is er waarschijnlijk te weinig vrije accommodatie aan deze kant van het IJ, want mensen stapelen hier hun tenten, hahaha. Vrolijk beeld, toch?

Woensdag, 4 oktober 2023

 

Een vrolijke werkdag, vanwege de komst van een Nederlandse collega, met wie ik nauw heb samengewerkt op het hoofdkantoor in Amsterdam. Ook in Frankfurt zal ik weer samen met haar werken. Om het heugelijke feit te vieren, aten we Indiaas in de buurt van ons kantoor. De presentatie van de vegetarische tali had naar mijn mening beter gekund, maar de tali was ontzettend lekker.

Nieuw Zeeland
Nieuw Zeeland

Dinsdag, 3 oktober 2023

 

Een nationale feestdag in Duitsland. De zondag ervoor had ik de normale gang naar Frankfurt gemaakt, bepakt met 7 canvasdoeken van 1.20 x 0.90 m met daarop geprinte foto's van eerdere vakanties in Nieuw Zeeland, Madagaskar, Costa Rica en Madeira. Op mijn vrije dag hing ik ze aan de muren van mijn appartement. De foto's maken onder andere dat het mijn plek is geworden. Het is nu zoveel knusser! De laatste actie om het compleet te krijgen, is de gordijnen ophangen. Komt spoedig.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier