Vrijdag, 31 maart 2023

 

De Kleine genietmomenten van maart hadden net zo goed een lange reeks notities kunnen zijn, want het was een heerlijke maand met veel fijns. Tijdbesteding is altijd een kwestie van prioriteiten stellen, waardoor het deze keer een opsomming van fijne gebeurtenissen moet worden. 

Van het bezoek aan de Quiltwinkel met Renee werd ik blij.

Van de dinsdagavond met Eddy en Bert genoot ik enorm. Dansles hebben Bert en ik allang niet meer bij Eddy om de hoek, maar de traditionele avond happen-met-zijn-drieën, hebben we besloten erin te houden. 

Ik was deelgenoot van het gezellige en superlekkere etentje van Betty in restaurant Diga.

Met Henk had ik een fantastische 2de workshop bonbons maken. Buiten dat ik genoot van de vele kennis die mijn broer heeft op dit vlak, genoot ik volop van zijn gezelschap. 

Bert en ik hadden sinds 4 weken weer een fijne Argentijnse tango dansles. 

Er was het etentje bij restaurant In de Hoop van de Swarte Walvis ter ere van Bert zijn 60ste verjaardag, waarbij ik het heel erg naar mijn zin had. 

Met Wim & Riek had ik een heerlijke avond bij restaurant Krelis in Uitgeest. 

Ik verzilverde de cadeaubon van Wim & Riek bij sauna SpaPuur in Tilburg. Een groot en mooi complex met 9 verschillende soorten sauna's en heel vriendelijk personeel.

Zondag, 12 maart 2023

 

Je hebt weleens zo'n moment, waarop je je afvraagt of je enige tijd onder een steen hebt geleefd. Het is alweer een paar weken geleden dat ik dat gevoel had. Van Eddy kreeg ik voor mijn verjaardag een kaartje voor Les Misérables, naar de gelijknamige roman van Victor Hugo. Hij adviseerde me om vooraf het verhaal te lezen van de musical en de muziek te beluisteren. Ed en ik deden dat ook wanneer we naar een opera gingen. Mijn ervaring was, dat muziek en verhaal de emoties pas losmaken als je in de zaal zit en ze live beleeft. Met het beluisteren van de muziek van Les Misérables ging dat anders. Al vanaf de eerste noten pakt de muziek je beet en trekt je in het verhaal. In mijn huiskamer herkende ik een paar nummers, waarbij ik het bij 'Breng hem thuis' niet meer droog hield. Tijdens de vorige productie van Les Misérables had ik de productie overgeslagen. Musicals zijn meestal dun qua verhaal en qua muziek niet heel interessant. Dit vooroordeel werd tot op het fundament afgebroken, toen ik kennismaakte met de muziek van Les Misérables, ik was helemaal verkocht.  

Zonder de recensenten na te praten, die alleen maar lovende woorden over de productie schreven, kan ik niet anders zeggen dat afgelopen donderdag tijdens de voorstelling voor Eddy en mij alles perfect was; stemmen zijn van dusdanig hoog niveau, dat ze je in je hart raken. Grandioos acteertalent, ook van de onbetrouwbare herbergiers Thénardiers, die de luchtige en vrolijke verhaallijn zijn in de musical. Een schitterend decor, waarin je een kijkje neemt in de riolen van Parijs en waarbij de barricades van de Parijse Juni-opstand in 1832 voor mij het hoogtepunt was. De uitzonderlijk mooie belichting maakte de sfeer van die tijd voor mij compleet. 

Gisteravond, tijdens een super lekker etentje in het gezelschap van mijn vriendengroep, werd het besluit genomen om op zaterdag 8 juli 2023 gezamenlijk te genieten van Les Misérables. Eenmaal onder de steen uit, kon ik geen beter besluit nemen. 

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier