vanaf mijn nieuwe werkplek in Frankfurt
vanaf mijn nieuwe werkplek in Frankfurt

Zondag, 30 juli 2023

 

De maand is omgevlogen. Dank je de koekoek, want de maand karakteriseerde zich door een paar intensieve gebeurtenissen. Waarvan het afscheid op mijn werk en het maken van een nieuw begin 'yesterday's news' is (zie mijn vorige aantekeningen deze maand). Verder stond de maand in het teken van het afscheid van Mariska.   

Zaterdag, 29 juli 2023

 

De afspraak was bedacht om de zomer te vieren. Vorig jaar gourmetten wij - iets vroeger in het jaar - op mijn dakterras met zijn zessen. De Engelsen zeggen 'If it is not broken, don't fix it'. Dus gourmetten wij voor een 2de maal, deze keer in de Engewormer. De borrel dronken we buiten op de veranda tussen de bloemenpracht van de 2 heren. Voor het eten gingen we naar binnen. Een mooie avond. 

Monday, the 17th of July, 2023

 

A wonderful 13 years long journey within ING NL came last week to an end. Last week marked the end of my adventure within WB Tech. I look back with lots of great memories and I am greatful for the opportunities I got, to grow professionally and personally.

Today I officially started within ING Frankfurt. My motto is, 'Age is just a number' 😁 With my 63 years I am loaded with energy for my new assignment!!!!

Thank you all for your support and great collaboration, for the things I learned. I wish you and your families all the very best. Perhaps our paths cross again in the future. 

 

Dit is de notitie die ik maandag, 17 juli postte op LinkedIn. De reacties waren overweldigend met 135 hartjes, duimpjes en applaus en 42 persoonlijke reacties van over de hele wereld. Echt fantastisch. Ik laat heel wat achter. 

Donderdag, 6 juli 2023

 

Meestal wordt een afscheidsborrel op het werk georganiseerd, maar deze keer vond het plaats bij café de Sluyswacht aan het begin van de Jodenbreestraat. Het was fantastisch dat collega's de moeite namen er na het werk naar toe te komen om afscheid van mij te nemen. 1 Collega reisde vanuit Nijmegen op en neer om erbij te zijn en 1 collega onderbrak zelfs zijn vakantie ervoor. Het afscheid was hartverwarmend. Nog los van de idioot grote cadeaus die ik kreeg, allemaal 'René cadeautjes', werd het een bijzondere avond. De speech van Johan, mijn teammanager, was recht uit zijn hart. Hij zei dat de dag, waarop hij 'ja' zei tegen mijn vertrek, 1 van de slechtste dagen uit zijn carrière zal blijven, hahaha. Ook mijn woorden werden goed ontvangen. Ik laat ongelooflijk fijne werkrelaties achter. 

Zaterdag, 8 juli 2023

 

Voor de 2de keer dit jaar bezocht ik de musical Les Misérables. Deze keer in een grotere samenstelling. Bert en Hansruedi werden door Eddy en mij geënthousiasmeerd tijdens het etentje ter ere van Betty's verjaardag. Vanavond schoven ook aan Bianca, de collega van Eddy en Mettie, het halfzusje van Bert. Een goed passend gezelschap dat de passie voor de weergaloos mooie uitvoering deelde. Heerlijk om de roes van de emotionele muziek en zang met elkaar te delen. Wat me deze keer meer opviel dan de eerste keer is de prachtige verhaallijn van de waarden van Jean Valjean en Javert. Als jongetje stal Jean Valjean een brood voor het kind van zijn zuster, dat 'stierf van de honger, was de dood nabij'. Na 19 jaar strafkamp groeit hij uit tot een deugdzaam en onbaatzuchtig man. Daar tegenover heb je Javert, de politieman, die Jean Valjean zijn leven lang achtervolgt. Hij staat als wetsdienaar voor het goede en kwade, maar gaat daar uiteindelijk aan ten onder. Een prachtige avond.  

Zaterdag, 15 juli 2023

 

Onder andere met deze notitie gedenk ik Mariska. Ik zou nu bij haar zijn geweest, maar ze overleed vanmorgen. Mariska was een dierbare vriendin en ex-schoonzusje. 

Dit is de notitie over juni, waarin veel fijne dingen gebeurden. 

De maand stond ook in het teken van mijn vertrek naar Frankfurt. Mariska zei afgelopen zaterdag tegen me dat ze blij voor me is, dat ik weer zo gelukkig ben. 

Ik herschikte de planten op mijn dakterras. De planten die veel water nodig hebben, zette ik aan de schaduwkant. Straks kan ik ze niet dagelijks meer sproeien als het heet is. We gaan kijken welke planten er tegen mijn afwezigheid kunnen. 

De maand juni in visuele vogelvlucht...

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier