Het kan weer, met collega's lunchen bij kantoor!
Het kan weer, met collega's lunchen bij kantoor!

Donderdag, 31 maart 2022

 

Van de noemenswaardige dingen maakte ik melding in een afzonderlijke notitie. Voor de afsluiting van de maand maart daarom een verhaaltje van Toon Tellegen over de lente. 

'De eekhoorn deed het raam open en riep 'Het is lente!'. Hoog boven zijn hoofd vloog de zwaluw. '

Zwaluw!', riep hij. 'Ja?', riep de zwaluw en hij keek omlaag. 

'Het is lente!' riep de eekhoorn. 

'Ja', riep de zwaluw terug, 'dat weet ik. Ik ben met hem mee gekomen'. 

'Maar hoe zijn jullie hier gekomen?', vroeg de eekhoorn. 

'Vanzelf', riep de zwaluw, 'wij komen vanzelf' en hij vloog verder. 

Vanzelf... dacht de eekhoorn. Dus als het winter is, dan komt de lente vanzelf.

Hij deed zijn deur open en ging naar buiten.'  

Zondag, 27 maart 2022

 

De 'Levende Jukebox' is een fenomeen voor elke doorgewinterde Parade-ganger. Nu durf ik mezelf alleen zo te noemen, als Eddy niet in de buurt is. Van hem kreeg ik het cadeautje voor het concert. Hij wist op de valreep de kaarten voor het gehele gezelschap (9) te scoren en verwende er een ieder mee.

Ik had in deze notitie heel hard 'Gaat het zien, gaat het zien!' geroepen, ware het niet, dat vanavond het 1 na laatste afscheidsconcert was van de 2 topartiesten van de Levende Jukebox. Terwijl de 2 stoere wijven zich voordoen als ordinaire, 2de rang artiesten, hebben beide vrouwen een topgeluid en is hun act weergaloos goed. Die gaan we missen op de Parade. Ontzettend genoten!

Zaterdag, 26 maart 2022

 

Het leven, zoals dat was voor corona, komt langzaam op gang. Vandaag betrad ik sinds ruim 2 jaar saunacomplex Fort Beemster, mijn favoriet van alle sauna's die ik bezocht in Nederland. Alles klopt hier en de ambiance in de oude bunker is stijlvol. Mijn gezelschap ontmoette ik in badjas in het restaurant. We startten als vanouds met een cappuccino alvorens ieder zijn/haar weg ging. Ook de lunch en het diner waren ontmoetingsmomenten.

Het was schitterend voorjaarsweer, dus lag ik buiten op een bedje in het zonnetje, waarmee ik, lezend in mijn eReader, het eerste kleurtje opdeed. Wat was het weer heerlijk. 

Woensdag, 23 maart 2022

 

Eerste gembertheetje van het jaar, met sinaasappel en in blote armen aan het Castricumse strand. Het was een zomerse dag. 

Voorafgaand aan het bezoek aan Zoomers liep ik 10 km door de duinen en over het strand. Al waren de klachten die ik van corona had mild, ik merkte toch dat mijn conditie er onder heeft geleden. Je kunt de pijlen, die het leven op je richt, niet altijd ontwijken. Ik vind nog dat ik mazzel heb gehad, nam alle tijd voor de wandeling. 

De natuur maakt zich op voor groei en bloei.

Zaterdag, 19 maart 2022

 

Opgewektheid is een oeroude behoefte. Vandaag creëerden wij met zijn drieën veel opgewektheid. In deze formatie spraken wij elkaar in januari 2016 voor het laatst. Het was fijn om vast te stellen dat het een ieder van ons goed gaat. De ene dame voelt zich happy als kleine zelfstandige, de andere dame voert over niet al te lange tijd het plan uit om met pensioen te gaan. Ik vertelde dat ik gezegend ben met gezondheid en veel energie, waarop Marjan antwoordde dat mijn moeder ook zoveel energie had. En zo besef je ineens dat het hier om een vriendschap gaat, waarbij beide vriendinnen mijn moeder hebben gekend. 40 jaar, waarin je elkaars carrière switches meemaakt, elkaars verhuizingen, elkaars liefdes voorbij ziet komen. Een band om te koesteren. Overbodig om te melden dat het een mooie dag werd. De wandeling vanuit beach club Far Out in Zandvoort naar Overveen was de muziek onder het gesproken woord. 

De foto van de hondjes maakte ik in Far Out. 

Zondag, 13 maart 2022

 

De afgelopen twee maanden gingen zo snel als vuur door droog gras. 

Heerlijk dat het 's avonds weer licht is als ik achter de pannen sta voor de avondmaaltijd. 

Ik ben erg aan het nagenieten van mijn reis door Noorwegen. En voorpret is er ook al, over de reizen die ik gepland heb... Maar daarover als het zover is.

De foto hiernaast is gemaakt tijdens het James Bond bal op de dansschool gisteravond. Ik genoot van het dansen op de muziek uit de James Bond films en van het feit dat iedereen zich had opgedoft om de sfeer uit de films te bewerkstelligen. 

Sinds 24 januari is dit mijn eerste notitie. Ik vind het een mooi moment om een paar foto's te posten uit de afgelopen 2 maanden...

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier