Zaterdag, 30 april 2022

 

De gebruikelijke afsluiting van de maand.

April wordt getekend door het verlies van Peter.

Het zijn met name de herinneringen van vóór de laatste, zware periode van zijn leven, die langs komen bij me. Dat voelt goed. Op de foto's uit die tijd zie ik een Peter die geniet, die humor heeft en met wie je een goede boom kunt opzetten. 

Zaterdag, 16 april 2022

 

Op mijn roostervrije dag, afgelopen woensdag, liep ik een mooie route van 21 km in Castricum. Het was schitterend voorjaarsweer en een unieke gelegenheid om tot rust te komen na de enerverende week. Ik dacht aan Peter. Elke poes die ik voorheen tijdens mijn solitaire wandelingen tegenkwam, fotografeerde ik voor hem. De foto stuurde ik hem meestal direct tijdens het wandelen. ‘Waar ben je, Neet?’ appte hij dan. De foto hiernaast maakte ik op 19 februari. ‘Echt weer Zaandam, zo’n plastic paard in de voortuin’, appte ik hem. ‘Dat poesje daar op die paardenkont!!’ antwoordde hij.

En nu realiseer ik me dat ik Peter vandaag mijn reisplan gestuurd zou hebben. Maandag reis ik af naar Friesland voor een weekje wandelen en relaxen. Peter volgde mij tijdens elke reis die ik maakte. In een atlas keek hij waar ik ging en ik stuurde hem tijdens mijn avontuur foto’s van alles, waarvan ik dacht dat het zijn interesse zou hebben. Peter was bovendien een van mijn trouwe lezers van de uitgewerkte avonturen op deze website.

Deze notitie is daarom een ode aan mijn dierbare vriend, die maandag toch meegaat op reis, omdat hij een blijvende en bijzondere plek heeft in mijn hart. 

Dinsdag, 12 april 2022

 

Een bezoek aan Carré is op zich al een feest, maar vanavond was wel heel speciaal, vanwege de voorstelling van Kaandorp & Arean. Met de start van 'Zeur niet' van Arean en daaropvolgend 'Ik heb een heel zwaar leven' van Kaandorp (vroeger het buurmeisje van Peter), was de toon van een bijzonder optreden gezet. 

Kaandorp zei geen woord teveel toen ze Jenny Arean de Nederlandse Édith Piaf noemde. Twee stoere wijven, die je het kippenvel op de armen bezorgen bij een aantal van hun gevoelige liedjes. Arean zong klassiekers als 'Amsterdams Parfum', 'Zing dan' en 'Dit is mijn lijf'. Hoezo wordt die vrouw 80 jaar? Kaandorp vlocht met haar humoristische teksten hun beider repertoire tot een vloeiend geheel. Een heerlijk verjaardagscadeautje van Eddy. Ook Bert en Hansruedi werden voor hun verjaardag getrakteerd op de voorstelling. Met de 2 laatste vrienden at ik vlakbij Carré een lekker Mexicaans hapje vooraf aan de voorstelling. Een avond met een gouden randje. 

Lees terug in maart 2021

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier