Woensdag, 30 juni 2021

 

Afsluiting van de maand juni. Ik heb wat afzonderlijke notities geschreven over gebeurtenissen in juni, waardoor er niet veel meer te vertellen is. Na de studieperiode vind ik het leuk om weer wat actiever bezig te zijn met mijn website. Al is de wereld vanwege corona klein geworden, het genieten gaat gewoon door. De foto hiernaast is van een bloemetje zo groot als een pistachenoot. Ik kwam het tegen tijdens een avondwandeling. Het was een fijne maand.

Zondag, 20 juni 2021

 

Geen idee, hoe vaak ik het traject vanaf het station in Castricum naar het Castricumse strand inmiddels gelopen heb, heel vaak in ieder geval, maar ik beleef altijd wel iets nieuws. Deze keer vond ik een andere opgang naar het strand. Een mooie, bloemrijke klim er naartoe en veel minder druk met mensen dan mijn vaste loopje. Achter een cappuccino bij strandpaviljoen Zoomers, bedacht ik dat je gedachten altijd je geest van dat moment reflecteren. De vorige keer dat ik hier was zag ik veel liefde. Vandaag zag ik mensen die hun eigen plan trokken, zonder zich iets aan te trekken van wat de buitenwereld er van zou kunnen vinden. Ik zag 2 jongens, ik schatte ze een jaar of 14, die samen naar zee renden. Ik denk niet dat ik overdrijf als de ene jongen zo'n 100 kg meezeulde. De kilo's schudden aan zijn blote bovenlijf en denderden bij elke stap op het zand. Maar hij stoorde zich er niet aan en ging helemaal op in het wedstrijdje om als eerste de zee te bereiken.

Een tweede tafereel gaat over, ik vermoed, een familie die over de houten vlonder langs het terras liep. Iedereen was in badkleding, behalve oma. Ze had felrood gestifte lippen, grote klipoorbellen en ze droeg een mantelpakje. De echte dame voerde een geanimeerd gesprek met haar 2 kleindochters van in de twintig in piepkleine bikinietjes, ieder aan een zijde. Wat kun je van onbenullige dingen toch soms blij worden. 

Zaterdag, 19 juni 2021

 

In tegenstelling tot de voorgaande dagen van de week, was het een bewolkte dag. Maar het zou droog blijven, dus liep ik via langs de buitenrand van Zaandam naar de kapper in Koog aan de Zaan, voor mijn 5-wekelijkse afspraak. Het wandelpad ligt langs een kleur- en bloemrijk stukje Zaandam. 

Deze - van Einstein - kwam ik van de week toevallig tegen:

'Logic will get you from A to B. Imagination will take you everywhere'. Prachtig toch?

Woensdag, 16 juni 2021

 

Het was 30 graden. Normaal gesproken geen temperatuur om te wandelen. Maar ik ken het gebied tussen Wijk aan Zee en Egmond aan Zee inmiddels op mijn duimpje. Ik weet hoe ik door het koele bos naar het strand van Wijk aan Zee kan lopen en aldaar in een lekker briesje over het strand terug kan banjeren naar Castricum. Bovendien had ik zwemspullen mee om in de zee te verkoelen. En zo werd het een fantastische dag en liep ik 20 km zonder oververhit te raken. Bij de opgang in Castricum en Wijk aan Zee was het druk met mensen, maar daar tussenin vond ik de rust, die ik meestal vind op het strand en waar ik zo van houd.

In het bos spotte ik vandaag veel sporen van de kabouters. Geweldig dat er mensen zijn die de wereld mooier maken...

Zondag, 13 juni 2021

 

Sinds het etentje in De Hoop van d'Swarte Walvis begin oktober 2020, had ik Mariska wel gesproken, maar niet meer gezien. Het weerzien was vertrouwd en hartelijk, alsof we elkaar de vorige dag nog bij elkaar waren geweest. We dronken koffie bij Mariska in de tuin alvorens we samen een mooie fietstocht maakten over het platteland van Noord Holland. Voor de lunch streken we neer op een terras aan het water in Driehuizen. Dat kan weer! Zo gezellig! Daar maakte Mariska deze foto van mij. Graft is een fotogeniek dorp, wat me deed afstappen om een paar foto's te maken. Mooie dag! 

Zaterdag, 12 juni 2021

 

Al enige tijd vind ik mijn foto's interessanter om te posten dan de tekst die ik erbij schrijf. Maar vandaag had ik de behoefte om een aantekening te schrijven over het boek dat ik aan het lezen ben van Barack Obama. Dat had ik ook toen ik de biografie van Mandela las voordat ik naar Zuid Afrika ging. De epub van 831 pagina's kreeg ik van Eddy. 

Zonder uit te wijden over de passages waar ik energie van krijg, licht ik er een aantekening uit waarin Obama vertelt nooit echt in het lot te hebben geloofd. 'Het moedigt gelatenheid aan bij de armen en zelfingenomenheid bij de machthebbers. Wat Gods plan ook moge zijn, we kunnen alleen handelen naar wat we voelen dat goed is'. Verder... lees het boek... (slechts een advies)

Zondag, 6 juni 2021

 

De nieuwe maand begint goed. Door het mooie weer loop ik flink wat kilometers. Vandaag liep ik van Santpoort Noord door duinen en over het strand naar Zandvoort. Ik was 20 minuten op weg, toen ik in het bos bij een huis een groep herten tegen een hek aan in de schaduw zag liggen. Bij het strandpaviljoen van Parnassia streek ik neer voor de lunch. De bouillabaisse was verrukkelijk.

Banjerend over het strand zag ik veel liefde. Een jonge vrouw die zwaar door het zand stapte, door de ongelooflijk mollige baby die ze op haar borst meedroeg, een jonge man die kinderstapjes zette om bij zijn vrouw te blijven, die zich moeizaam met een kruk over het strand bewoog en een grootvader (schatte ik in) die aan de rand van het water zijn kleinzoon van een paar turven hoog in de gaten hield, terwijl de jonge vrouw ((schoon)dochter) op een kleedje met een baby speelde). Mooie tafereeltjes.

Vrijdag, 4 juni 2021

 

Afgelopen woensdag werkte ik in verband met het grote evenement dat ik aan het organiseren ben. Sommige acties konden niet wachten. Het betekende wel dat ik de vrijdagmiddag vrij kon nemen. Het was enige tijd geleden dat ik mijn vaste loopje vanaf het Castricumse treinstation naar Castricum aan Zee had gelopen. Ik had zin om de zee te zien. Het veld vol anemonen vond ik aan het begin van de duinen. Het was een zonnige dag en het werd een fijne wandeling.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier