Zondag, 26 december 2021

 

Onze gastheer, Eddy, had aanvankelijk een andere voorstelling bij zijn invitatie, toen hij Bert & Hansruedi en mijzelf uitnodigde om op 2de Kerstdag bij hem te komen eten. Wij zouden rond de klok van vijf de deur van het thermencomplex achter ons dicht trekken en dan rozig bij hem aan tafel aanschuiven. Corona sloot bruut de deuren van de sauna's. Maar het initiatief om met zijn vieren bij elkaar te zijn op deze 2de Kerstdag vonden we allemaal fantastisch. We haalden herinneringen op over waar wij ons vorige jaren bevonden. Schin op Geul, Parijs... (zucht).

Vooraf aan het dinertje van Eddy, liepen Bert & Hansruedi en ik de wandelroute van het AmsterdamLight festival. 

Het eten en het gezelschap was genieten!

Zaterdag, 25 december 2021

 

In de trein naar Hoorn ontmoette ik Bert & Hansruedi. Het was een idee van Hansruedi om een traject van het Zuiderzeepad te lopen; van Hoorn naar Edam, 21 km. Er stond een straf windje. Om op te warmen liep ik af en toe een stuk onderaan de dijk. Het uitzicht op de dijk was uiteraard veel interessanter. 

Vanuit Edam pakten we de bus terug naar de Engewormer. 

Ik werd die avond verwend met een copieus etentje en het was heel luxe om later op de avond lekker te gaan slapen in het comfortabele gastenverblijf. Ook het ontbijt de volgende ochtend was knus. 

Woensdag, 22 december 2021

 

De dag begon met een indrukwekkende zonsopgang. Ik liep om 8:30 uur de deur uit en genoot van de 7,4 km naar Bert en Hansruedi toe. De Zaanse Schans had de witte jas van de rijp nog aan. 

Met Bert en Hansruedi werd het een gezellige dag. Om 10:00 uur gingen de handen uit de mouwen om de traditionele kerstkoekjes te bakken. We waren iets eerder klaar dan vorig jaar, want we bakten 1 soort minder. Na de erwtensoep keken we met zijn drieën de finale van Strictly come Dancing. Een fijne roostervrije dag. 

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier