Dinsdag, 31 augustus 2021

 

Laatste dag van de maand. Het betekent een terugblik op de gebeurtenissen, die een paar woorden verdienen, naast de notities die ik eerder deze maand schreef.  

Van het bezoek van Jan en Pierre werd ik blij. In de afgelopen jaren was ik een aantal maal bij hen te gast in hun huizen in Zürich en Arosa, samen met Bert en Hansruedi. Nu kon ik iets terug te doen. Ik maakte een Indische rijsttafel. Een mooie avond.

Ik startte het project om de acacia tegels van mijn dakterras te beitsen en oliën.

Timo maakte een prachtig console voor een van de beelden van David. 

Ik kreeg een doos chocolade van Puccini van mijn werkgever voor mijn inspanning voor de Hackathons in juli (29). 

Naar mijn zin gehad, de afgelopen 31 dagen... 

Zaterdag, 28 augustus 2021

 

De kogel is door de kerk. Er gaat een 2de quilt komen. Afgelopen winter combineerde ik de handenarbeid met de studie van CISSP. Het hield geestelijke en lichamelijke inspanning in balans. Dat doen we dan aankomende winter gewoon nog een keer. Dan staat de CISA cursus op de planning. Met Renee ging ik er vandaag op uit om in Alkmaar stoffen te scoren voor de nieuwe quilt. Het werd een waanzinnig gezellige dag. Jan Sikkes is een snoepwinkel voor elke creatieveling die  naald en draad weet te hanteren. Ik slaagde er hartstikke goed (zie hiernaast). De lunch bij restaurant Soepp was een hele goede tip van Manon, mijn kapster. Een gezellige plek met een goede sfeer en lekkere spullen. Zin om aan mijn quilt te beginnen!    

Vrijdag, 20 augustus 2021

 

Vorig jaar was het duidelijk geweest dat de Parade niet doorging vanwege corona, maar dit jaar leek het er even op dat het ging lukken. Helaas ging er kortgeleden toch een streep door de rekening. Het was een teleurstelling voor ons alle vier, maar Eddy, onder ons de grootste Parade fan, zette zijn energie om in het maken van een alternatief Parade programma. Van al het film- en fotomateriaal dat hij door de jaren heeft verzameld, zette hij een indrukwekkend mooie theateravond in elkaar. Hoogtepunten als de Ashton Brothers, de Wereldband en Madam Currie kwamen allemaal langs. Eddy had zelfs een eigen live optreden. We aten in zijn huiskamer aan de picknickbank, zoals we in het Martin Luther Kingpark ook altijd aan een picknickbank eten. Alleen de kwaliteit van het eten was niet te vergelijken met die van de Parade, het was heerlijk. De plaatjes van ons jongere zelf in het decor van de Parade, groot vertoond in een presentatie op het diascherm, laten zien hoe bijzonder onze vriendschappen zijn. Misschien wel de meest uitzonderlijke Parade avond ooit...  

Zondag, 15 augustus 2021

 

Met Marion liep ik de 'nieuwe' route naar het strand van Castricum. Het is voornamelijk voetpad, wat relaxter loopt dan het fietspad. 11 km bij elkaar. 

Het was een mooie zonnige dag, maar niet te heet. Helaas troffen we geen kabouters thuis. Bij Zoomers aan het strand bestelde ik een twaalfuurtje. Bij de andere strandtent eet ik meestal een gorgonzola salade met verse vijgen, die is er goddelijk, maar ja, als je je in een nieuw land gedraagt als in het oude, had je het avontuur van het onbekende niet aan hoeven gaan (de Tao). 

Een fijne zondagmiddag. 

Zondag, 8 augustus 2021

 

De uitnodiging aan mijn broer en schoonzus en mij kwam van mijn zwager. Over een paar dagen begint hij aan een zwaar medisch traject. Hij wilde met ons nog even genieten en uit eten. Wat een kanjer is het. Met zijn vijven - mijn zus ook uiteraard - dronken we aan het einde van de middag eerst een drankje bij hen thuis. Daarna reden we naar de Ouwe Blauwe in oud Monnickendam. Het werd een bijzondere avond. De gamba's piri piri en de ossenhaaspuntjes waren voortreffelijk, maar bovenal was het heel fijn om bij elkaar te zijn. Ik koester de fijne en stevige band met mijn familie. Een avond om in te lijsten... 

Woensdag, 4 augustus 2021

 

Naar het slenteren door de stad op zoek naar leuke kleding, keek ik voorheen altijd uit. Het betekende een gezellige middag met Eddy en meestal kwam ik wel met iets leuks thuis. Sinds corona is de behoefte aan het stadten verdwenen. Maar een fijne middag lukte wel. Met Eddy plofte ik knus neer op het zonnige terras van de IJkantine in Amsterdam Noord. Na de lunch banjerden we langs het IJ. Amsterdam is fotogeniek vanaf het NDSM terrein. Ook van het fietstochtje heen en terug naar Noord genoot ik.  

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier