Zaterdag, 24 april 2021

 

Ik had uitgekeken naar de afspraak met Renee en Frank. Het is altijd fijn bij die twee en vandaag had ik een missie. Bij 'Dutch Quilts' had Renee een tijdslot kunnen scoren om in de winkel een stof voor de achterkant en de bies van mijn zelfgemaakte quilt uit te zoeken en de vulling te scoren. Met zijn drieën reden we naar de Oudezijdsvoorburgwal in Amsterdam, waar Frank ons uit de auto gooide en doorreed naar de Albert Cuypmarkt. Daar zou hij de vis scoren voor de paella, die hij ons die avond wilde voorschotelen.

'Wat ben je toch heerlijk besluitvaardig', zei Renee, toen ik de overvolle winkel van quiltstoffen had gescand en mijn oog had laten vallen op de feloranje en diepblauwe stoffen die mijn quilt nog sprekender en sprankelender maken dan hij al is. Ik voelde me in de winkel als een aardige tante uit een kinderboek. Je zou rustig kunnen verdwalen tussen de vele stoffen, de ene stof is nog mooier dan de andere. Op deze 2 stond mijn naam. 

Eenmaal thuis bij Renee en Frank startten Renee en ik aan de voorbereiding voor het echte quiltwerk. Nog een beste klus, waarmee we druk waren totdat Frank kenbaar maakte dat de paella genuttigd kon worden. De aankondiging van het koningsmaal kwam al eerder vanwege de goddelijke luchten die uit de pan kwamen. In een vrolijke sfeer, zonder enige wanklank, nestelde het gezin van vier en ikzelf zich met het bord op schoot in de huiskamer. De enorme keukentafel was geschaakt door mijn enorme quilt, die niet kon worden verplaatst. Het was nog een uitdaging om voor de avondklok thuis te zijn, want ik wilde helemaal geen einde maken aan het fijne uitje, maar het lukte.

Dinsdag, 20 april 2021

 

Mijn trouwe lezers zal het ongetwijfeld zijn opgevallen dat de inkt in de digitale pen rijkelijk vloeit de laatste week. Na het behalen van de zakelijke mijlpaal (zie de aantekening van gisteren), besloot ik mijn website weer wat nieuw leven in te blazen. De avontuurlijke belevenissen zijn nog ver te zoeken, maar wie het kleine niet eert.... Et voilà. Vandaag begon de dag bijvoorbeeld met een weergaloos mooie zonsopgang. Gratis en voor niks.  

Maandag, 19 april 2021

 

Het lukte met mijn CISSP examen! Ik heb er hard voor gewerkt. Het was mijn 2de poging. Toen ik de kamer uitliep in het examengebouw, zou ik mijn bed er niet om hebben verwed dat ik de eindstreep succesvol had behaald, maar uiteindelijk kwam er een gouden randje om de dag. Ik ben groos met de inmiddels 2 certificeringen van CISM en CISSP. 

's Middags liet ik het stof neerdalen door lekker door de duinen van Castricum en Wijk aan Zee te banjeren. Langzaam begon het tot me door te dringen, dat er een mooie mijlpaal was bereikt. 

Zondag, 18 april 2021

 

'Gebeurt er nooit wat?', vroeg Renee me laatst. Ze vond het eng dat ik alleen uit wandelen ga. Ik verzekerde haar dat er altijd wel wat gebeurt. Dat er altijd wel iets leuks gebeurt. Ik voel me veilig als ik wandel. Vandaag maakte ik een kleiner rondje dan gebruikelijk, in verband met het CISSP examen van de volgende dag. 

'Een hond is leuk hoor', sprak de man toen ik hem in tegengestelde richting in stevige tred voorbij liep. Met een grote glimlach beantwoordde hij mijn vragende blik met, 'Ik zie u hier regelmatig lopen. Met een hond is wandelen echt nog leuker'. Dat bedoel ik. Er gebeurt altijd wel iets leuks. Bovendien deed het voorjaar zich aan in Zaandam (zie hieronder het filmpje). 

Zondag, 11 april 2021

 

Vanavond vierden we de 57,5ste verjaardag van Eddy. Zijn cadeautje had ons getriggerd om het feestje nu voor hem te plannen en niet over een half jaar. Van de hotelovernachting zou hij nu kunnen genieten, over een half jaar zou een klein hondje de aandacht opeisen. Dus stuurden Bert en Hansruedi Eddy een appeltaartje toe via de post. Ze bakten er vervolgens voor zichzelf een en brachten mij een stukje, omdat ik toch om de hoek woon. 's Avonds nuttigden we dat met elkaar tijdens de team meeting. In wat een tijd leven we... Toch was het niet minder gezellig dan dat wij binnen 1,5 meter bij elkaar hadden gezeten. Na het koffietje met het taartje, kwam het glaasje wijn tevoorschijn en uiteindelijk moesten we besluiten de zitting op te heffen, want de wekker zou weer vroeg gaan de volgende dag. Blij dat we creatief waren geweest. 

Aankomst bij Bert en Hansruedi
Aankomst bij Bert en Hansruedi

Zondag, 4 april 2021, 1ste Paasdag

 

Een thuiswedstrijd. De wandeling, op de kop af 21 km, liep door de Wormer, Jisp, Neck en weer terug naar het huis van Bert en Hansruedi, waar we de dag afsloten met een gezamenlijke maaltijd. Hoewel, nog beter is het om te zeggen dat ik vandaag culinair werd verwend door mijn vrienden en dat daaraan een wandeling vooraf ging. Een fijne dag. 

Zaterdag, 03 april 2021

 

Waarom ook niet. Van de maandelijkse aantekening kan ik best een 'groei' notitie maken. Het zijn voornamelijk de foto's die ik wil publiceren, want ik maak weinig mee waarmee ik lezers kan boeien. De stoere hooglanders fascineren mij. Als ik ze tegenkom, maak ik altijd wel een foto. Dit is weer een plaatje vind ik. Het Vijfhoekpark is zijn thuisbasis. 

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier