BMWR1200S (mine mine, mine mine)
BMWR1200S (mine mine, mine mine)

Woensdag 29 april 2020

 

Een paar dagen geleden had ik mijn mond nog vol over de 'informatiewaarde' van deze website. Vandaag is het puur exhibitionisme wat de klok slaat.  Inmiddels is mijn tweewieler 13 jaar oud. Tegen Ed zei ik eens, toen ik vanuit de huiskamer naar mijn motor in de tuin keek, 'Als hij niet van mij was, zou ik hem kopen'. Na de wasbeurt bij de net ontdekte wasboxen bij het NS station Kogerveld, is het meer dan ooit een beauty.

Nu het mooie weer is begonnen, komen de mooi-weer-rijders weer uit hun holen. Niks mis met mensen die alleen de weg op gaan als het goed weer is. Moeite heb ik alleen met de motorrijders die genoeg herrie maken om de doden wakker te maken.

De Amstel
De Amstel

Maandag 27 april 2020

 

Een gedenkwaardige Koningsdag 2020. Nooit was het zo rustig met vaarverkeer op de Amstel tijdens Koninginnedag/ Koningsdag. Alleen op het plein grenzend aan de ijswinkel in Ouderkerk was het druk. Het lukte om genoeg afstand te bewaren. Vanaf het Borneo eiland liep ik met Bert en Hansruedi via hartje stad langs de Amstel naar Ouderkerk. Een wandeling van 24 km. Geen straf op zo'n mooie lentedag als vandaag. De mensen, die normaal gesproken op een kleedje hun waar verkopen, waren er mee in hun sas geweest.

Zaanse Schans
Zaanse Schans

Zondag 26 april 2020

 

Naar mijn jongste broer appte ik onlangs 'Geen twee dansavonden per week, geen afspraken met familie en vrienden, geen theater, geen concerten, geen sauna, geen avontuurlijke vakanties naar exotische oorden. Ik heb een lege agenda en toch voel ik me goed.'

Elke dag ben ik dankbaar dat mijn dierbaren en ikzelf gezond zijn. 

Wel wandel ik elke dag. Gisteren 21,5 km met Bert en Hansruedi door het Jagersveld. Ik heb geen doel nodig om op pad te gaan. Als ik wandel voel ik de wereld op mijn huid en voel ik me goed.

Maar....het is niet de bedoeling dat op deze website alleen wandelingen worden verslaan. Bij gebrek aan informatiewaarde, blijft het daarom voorlopig bij deze aantekening. Ik heb een mix gemaakt van de foto's die ik de laatste dagen heb gemaakt, want je ziet altijd wel iets dat de moeite waard is als je wandelt. Ik hoop dat de tijd snel aanbreekt dat hier weer andere avonturen kunnen worden verteld, maar geduld is een schone zaak...

Durgerdam
Durgerdam

Zaterdag 11 april 2020

 

Het was heerlijk rustig op de weg tijdens mijn motorritje naar Amsterdam. Hansruedi had een route uitgezocht vanuit hun huis naar Schellingwoude, Durgerdam, Holysloot, Ransdorp en weer terug over Durgerdam. 24 km. Heerlijk op zo'n topdag als vandaag. Een strakblauwe lucht en zo'n 20 graden. Weer voor blote armen en benen. Het was ook op de dijk niet druk met mensen gelukkig (ivm de 1,5 meter afstand bewaren). Hoewel wij met zijn drieën al jaren geleden een gemeenschappelijk taal vonden, genoten we overwegend van de stilte om ons heen en de natuur, die zich klaarmaakt om te stralen. Ik at die avond voor het eerst dit jaar buiten. Op het dakterras van de heren genoot ik van de zelfgemaakte nasi. Wat een fantastische dag.

Woensdag 8 april 2020

 

Van Margriet De Moor ben ik geen groot fan. Ik kreeg het boek gratis van Bol.com toen ik een paar epubs bestelde. 'De schilder en het meisje' speelt zich af in 1637 ten tijde van de pest. Het is ongelooflijk hoe vergelijkbaar de situatie van toen is met de corona crisis van nu. Alleen eiste de Rooms-katholieke kerk toen dat haar kerkgangers acte de présence gaven tijdens de diensten. Een boeiend boek over de ophanging van Elsje Christiaens, een 18-jarig dienstmeisje dat haar bazin met een bijl om het leven brengt. Het is een waargebeurd verhaal.

De 10 km, die ik op mijn roostervrije dag te voet aflegde, waren heerlijk dankzij de mooie lentedag en de rust op straat. 

Dinsdag 7 april 2020

 

Pumbaa: 'Timon?'

Timon: 'Yeah?'

Pumbaa: 'Ever wonder what those sparkly dots are up there?'

Timon: 'Pumbaa, I don't wonder, I know'

Pumbaa: 'Oh. What are they?'

Timon: 'They're fireflies that got stuck up on that big bluish black thing'. 

Pumbaa: 'Oh gee, I always thought they were balls of gas, burning billions of miles away'.

Timon: 'Pumbaa, with you everything's gas'.

...Vannacht keek ik om 3:15 uur door mijn telescoop naar de heldere maan. Trees had me gewaarschuwd dat hij dan op zijn mooist zou zijn. Ik had de wekker gezet. De maan bewonderend kwam de scène uit The Lion King langs. Ed kan de teksten met de geïmiteerde stemmen van Pumbaa en Timon heel goed voordragen, zoals hij met wel meer films de tekst woordelijk mee kan praten. Ik voelde weer even de warmte van het verleden.

Zaterdag 4 april 2020

 

's Morgens haalde ik de verfbenodigdheden op bij mijn kapper. Mijn afspraak is uiteraard afgezegd vanwege het corona virus, maar ik maakte graag gebruik van de services om het kleuren thuis zelf te doen.

Om 12:00 uur trof ik Bert en Hansruedi bij hen thuis. Vanuit hun huis liepen we een 'groene' route Amsterdam uit richting Muiden. In de verte zag ik de brug naar IJburg liggen. Het eerste deel van de Zuiderzee route over de dijk naar Muiden betrof 12 km.  

In Muiden vonden we een gesloten ijscoman, maar wel een lekkere take away cappuccino met een macaron. De reis ging verder naar Weesp. Een sprookjesachtige tocht langs de Vecht en de soms zeer luxe woonboten die er in liggen. In Weesp durfde de ijscoman het aan. Met de creatieve regels om de afstand van 1,5 meter te bewaren, lukte het de heren om een ijsje te scoren. We zaten op het terras van een gesloten restaurant in het zonnetje totdat we deel 3 van de route aanvaardden richting Diemen. 

Bij de tramhalte aan de rand van Diemen zag Hansruedi dat we nog 70 meter te kort kwamen om op de 25 km uit te komen. Die liepen we bij de halte heen en weer. 

 

Eenmaal weer thuis bij de twee heren, werd ik getrakteerd op een formidabel dinertje. Zo heerlijk als je na een hele dag buiten kan aanschuiven en van hun culinaire vaardigheden kan genieten...

Woensdag 1 april 2020

 

Ik had behoefte om buiten te zijn. Door de maatregelen tegen het Corona-virus werk ik thuis en mis ik mijn ritje naar en van het werk. Ik liep de deur uit via Westzaan naar Koog aan de Zaan en terug naar Zaandam (19,5 km). De natuur trekt zich niets aan van de crisis. De route over de oude Westzanerdijk liep ik niet eerder en is een mooi oud stukje Zaandam. De Zaandammers zijn voorzichtig... er was nauwelijks een sterveling op straat. 

Aan het einde van de middag stapte ik op mijn tweewieler en sloeg olijfolie in bij de Oliewinkel op de Brouwersgracht in Amsterdam. Van dat ritje genoot ik ook heel erg.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier