Het plafond boven onze tafel in restaurant Bar Kantoor
Het plafond boven onze tafel in restaurant Bar Kantoor

Zaterdag 12 oktober 2019

 

In de week voorafgaand aan deze natte zaterdagavond, luisterde ik naar muziek van Aretha Franklin om in de stemming te komen. Eddy vierde zijn verjaardagspartijtje namelijk door ons vriendenclubje uit te nodigen voor een etentje op het Westergastfabriek terrein en voor een film over Aretha Franklin in het Ketelhuis. Wat een stem had die vrouw. De gospelmuziek swingde de pan uit en het gaf me het gevoel van saamhorigheid. God daar gelaten. 

Het etentje, waarmee wij de avond begonnen, bij restaurant Bar Kantoor was genieten. De gerechten waren voortreffelijk en de entourage is eigentijds; een beetje trendy, maar toch knus. De wijn zong een weg door mijn lichaam en ik voelde me rijk in het gezelschap van mijn 3 vrienden.

Zaterdag 5 oktober 2019

 

Deze culturele opening van de maand sloot af met een staande ovatie van 10 minuten. Heerlijk om in gezelschap van Bert en Hansruedi getuige te zijn van de 60-jarige jubileumvoorstelling van het Nederlands Dans Theater in het Zuiderstrand theater in Scheveningen. De dansvoorstelling van 10 stukken voor en na de pauze was een aaneenschakeling van verrassende, korte optredens, van zowel NDT 1 als 2, op basis van zeer uiteenlopende muziek.

Het Nederlands Balletorkest schitterde van Beethoven tot Janis Joplin. Ook zonder het ballet was de muziekavond grandioos geweest. De pianostukken van Arvo Pärt waren voor mij een van de hoogtepunten van de avond. De voorstelling was een verjaardagscadeautje voor Bert, maar ik voelde me niet minder jarig vanavond.

Vooraf aan de dansperformance aten we in restaurant Waterproef. Een aanrader. Niet goedkoop, maar wel heel feestelijk met een formidabel uitzicht over de oude haven van Scheveningen. Vooraf at ik een in biet gemarineerde zalm en als hoofdgerecht koos ik een diamanthaasje. Het nagerecht was Thais georiënteerd: kleefrijst met kokos, mango en merengue wafeltjes. Wat een fantastische avond met de 2 heren. 

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier