Zondag 29 december 2019

 

23 September was mijn laatste echte wandeling. Vandaag stapte ik in de trein, nog voordat ik mijn notities over Schin op Geul klaar had. Ik had zin om naar buiten te gaan! Het was fris winterweer en heerlijk om te wandelen. Niet eerder zag ik wilde pony's in de Kennemerduinen, wel wilde koningspaarden en highlanders.

De NS wandeling van Santpoort Noord naar Zandvoort van 17 km liep ik eerder. Het is een mooie combinatie van bos, duinen en strand. Met name in het strand had ik zin.

Dinsdag, 3 december 2019

 

Het was een feest om de chansons van Shaffy te horen zingen in het Concertgebouw. Ondersteund door het Metropole orkest werd het een avond van groot genieten. De weergaloze teksten vol levenswijsheden karakteriseren Shaffy als vrijbuiter en vrije geest. De avond was een waardige ode aan een groot man. Shaffy overleed 10 jaar geleden. Er waren verschillende kippenvel momenten. Een zo'n moment was dat Thijs van Leer, die dwarsfluit speelde die avond, vertelde dat Shaffy een liedje voor hem heeft geschreven. Ook nummers als 'de Pastorale' en 'Het jongetje dat schommelde in de wind' waren kippenvel momenten. Jenny Arean en Maarten Heijmans absorbeerden Shaffy en schitterden in zijn geest.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier