Zaterdag 31 augustus 2019

 

Een stralende zomerdag, waardoor het moeilijk kiezen was of ik een lange afstand wandeling zou kiezen of zou gaan zwemmen in zee. Het werd de laatste optie. In plaats van een Ov-fiets te pakken, liep ik de 4,5 km vanaf station Castricum naar het strand. Het strand was minder druk dan ik verwachtte. Na een ontspannen wandelingetje en een eerste, verkoelende duik, streek ik neer aan het strand met mijn eReader. Wat een top middag en wat een top maand! Ik heb de kilometers niet opgeteld, maar ik heb behoorlijk wat gewandeld in augustus. Daarnaast heb ik veel op mijn dakterras gegeten en buiten koffie gedronken. Veel vakantiegevoel deze maand.  

Dinsdag 27 augustus 2019

 

Door de trein liet ik me na het werk, in één moeite door, afzetten in Castricum, waar ik de 4,5 km naar het strand wandelde. Qua temperatuur was het net als gisteravond goed te doen. De duinen waren prachtig in het mooie avondlicht. Eenmaal op het strand vond ik weer toegankelijke mensen die op mijn spullen wilden passen terwijl ik een duik nam.

Ik realiseerde me ineens waarom ik me zo happy voel aan het strand. Toen in 2015 mijn gelukkige en kleurrijke leven abrupt overging in zwart-wit, heb ik de verleiding weerstaan om met mijn rug naar de toekomst te gaan zitten. Daar stond ik. Alles leek door te gaan, behalve ik, als een steen in de stroom. Aan het strand maakte ik toen veel solitaire wandelingen. Nu voel ik me sterker dan ooit en beschik ik over een ontzagwekkende hoeveelheid gelukshormonen. Als ik hier ben voel ik het verschil tussen toen en nu zo sterk.

Na de verkoeling streek ik neer bij strandpaviljoen Zoomers voor een hapje eten. Kort voordat het donker werd, arriveerde ik bij station Castricum.

Maandag 26 augustus 2019

 

Wederom een schitterende dag. Op kantoor is de temperatuur gelukkig goed afgestemd met de prestaties die er geleverd moeten worden. Zoals een aantal weken geleden was het geen feest om in een leren pak op de motor terug naar huis te rijden. Veel te heet. Na het avondeten trok ik de wandelschoenen aan en liep langs de Zaan naar Wormerveer. Inmiddels een gebruikelijk 'ommetje', maar ik nam wel een extra brug. Op het werk zijn we met een challenge bezig om te bewegen/lopen. Ik had dus een titel te verdedigen (ik won). Zo super dat je door het mooie weer in de gelegenheid bent om na je werk nog zo lang buiten te zijn!

Woensdag 21 augustus 2019

 

Ik moest toch naar de kapper. Dan van de nood maar een deugd maken. Vanuit Koog aan de Zaan pakte ik daarom de trein een paar haltes verder naar Uitgeest. Daar stapte ik uit en liep terug naar huis langs de Zaan, die er in gul zonlicht tevreden bij lag. Tevreden was ik ook, dus dat was mooi. Een heerlijke middag buiten!

Zondag 18 augustus 2019

 

Een druk programma voor de vroege zondagochtend, want ik wilde de barbecue voorbereiden. De varkenshaassaté stond vanaf de vorige dag met vers citroengras en knoflook in de marinade. Die reeg ik aan de pennen. Vervolgens maakte ik de pindasaus en de aardbeientiramisu. 

Om 12.30 uur reed de taxi voor van zwager, zus, schoonzus en broer. Binnen een poep en een scheet waren we bij 'De Poelboerderij' in de Wormer. Daar vertrok na een koffietje en een supersnel inleidend praatje van de gids de vaarexcursie naar het Wormer- en Jisperveld. Doel van trip: roofvogels spotten. Dat lukte wonderwel. Het waterrijke gebied puilt uit van de buizerds, kiekendieven en torenvalkjes. Zelf waren wij de gelukvogels, want we waren getuige van de zeldzame slechtvalk in actie. Dit dier is de snelste roofvogel; met 360 km per uur stort hij zich kaarsrecht naar beneden om zijn prooi te schaken. Het fotograferen van de snel bewegende vogels heb ik niet onder de knie, dus heel bijzonder was mijn buit niet. De foto hierboven komt van de hand van mijn zwager. 

Het was een zeer geslaagde excursie en erg gezellig met elkaar. Die gezelligheid zetten we voort op mijn dakterras. De nieuwe hardhouten acacia terrastegels maken het terras nog mooier. Na het voorgerecht verplaatsten we naar binnen, want echt zomerweer was het niet. Het was heerlijk met de familie. Ze konden het barbecue menu erg waarderen. Mooie afsluiting van een geweldige dag.

Zaterdag 17 augustus 2019

 

Inmiddels een doorgewinterde Parade combinatie: Eddy, Bert, Hansruedi et moi. Te midden van dit goede herengezelschap kon het niet anders dan dat het een mooie avond ging worden. De kop van het programma ging eraf door met elkaar lekker buiten op het Paradeterrein van een Indiase maaltijd te genieten. Het feit dat het droog was en zacht van temperatuur, kwam ons toe.

We scoorden 3 voorstellingen, waarvan de laatste voorstelling van Ellen ten Damme het absolute hoogtepunt was en een zeer geschikt sluitstuk van onze avond uit. Gek genoeg was het de eerste show die ik van Ellen ten Damme bijwoonde. Ik zag een professional in haar vak met een eigen, ontspannen en ondeugende stijl. Deze dame is niet bang om de wereld een persoonlijke kleur te geven, in de overtuiging dat ook anderen daarvan meegenieten. Haar volgende show in het theater ga ik zien, dat is zeker.   

Donderdag 15 augustus 2019

 

Finally. Team diner. We had to reschedule twice as of the beginning of June, but hé, except Umesh, everyone could attend, so what is time? Joop was back from holiday and Olaf from one of his business travels. Umesh has become a real Rabobank man now, so everyone understood he couldn't make it. One team, one spirit, one table.

The restaurant, a real Italian place (no pizzeria), was a suggestion of Joop and the choise couldn't have been better in my perspective! I loved the plates with warm and cold mezzes as a shared starter. The lamsrack was delicious. There were many laughs, but that is not very different than a normal working day. Unfortunately, not everyone could check their stresslevel on the Garmin yet, but others defined the first challenge. One of the colleagues of the other team said the other day; 'there is a lot of energy in your team'. That's very true! Roy had to bike home to Landsmeer, but hé, he is cheating a little, so no mercy. A lovely evening!

Dinsdag 13 augustus

 

Parade! Ik was er al een paar dagen voor in de stemming. Eddy trof ik als vanouds voor de ingang van het Parade terrein. Op een flinke stortbui na - we schuilden onder het afdak van de toiletten - deerde de regen ons niet. De voorstellingen reserveerden we ter plaatse. Een voor een parels! Onmogelijk om na te vertellen, maar ik doe een poging om het samen te vatten. We zongen 20 minuten uit volle borst 60 gouwe ouwe liedjes mee (Speed Singing). We waren getuige van de power van 'The 'Ruggeds'. Een groep jonge dansers, voor wie je 'op de banken wilt gaan staan', aldus de recensie van de Volkskrant. 'Het onbetwistbare hoogtepunt van de Parade' volgens het dagblad en voor mij van deze avond. Het sluitstuk van '3 Lesbiennes en een Talkshow' is satire van hoog niveau. Zware thema's als seksisme en racisme worden luchtig gemaakt door de humor, maar ongezouten aan de kaak gesteld. Ontzettend genoten van de jaarlijkse avond Parade met mijn vriend.

Zondag 11 augustus 2019

 

Het was geen overtuigend zomerweer, maar het weerhield ons niet om de wandelschoenen aan te trekken.

Voor Bert zat er een nostalgisch tintje aan de wandeling. We liepen door Naarden, alwaar zijn jeugdherinneringen liggen.

Na het rondje over de stervormige vesting in het centrum van Naarden, gingen we op weg naar Muiderberg. Een mooie, oude route langs de oorspronkelijke contouren van het IJsselmeer. Onderweg praatten we gezellig bij. In Muiderberg streken we neer aan een strandje voor een ijstheetje.

Het pad ging verder naar Muiden, waar ik nog net op een terras een Skuumkoppe soldaat kon maken, alvorens de regenbuien los barstten. We schoten een deur verder naar binnen bij restaurant Graaf Floris. Daar at ik een erg goed vispotje.
De laatste 3,2 km terug naar het treinstation van Weesp liepen we droog en verliepen gesmeerd. Een fijne zondag.

Zondag 4 augustus 2019

 

Karin en ik hadden onszelf uitgenodigd als je het goed beschouwt. Mariska vierde vakantie in Driehuizen, met vriendinnen in twee caravans, en wij vonden het gezellig om haar op te zoeken.

Na de koffie met een taartje, lekker buiten bij de caravan, reden we naar Enkhuizen, waar we het Zuiderzeemuseum bezochten. Het was prachtig weer, dus het was heerlijk om er rond te stappen en de huisjes uit Volendam, Urk, Marken en andere dorpjes van rond het IJsselmeer te bezichtigen. We deelden een vers gerookt zalmpje, want er stond nog een barbecue op het programma.

In het oude schoolgebouw hadden we bakvissen lol, toen we onszelf in een opstelling van twee in de oude schoolbanken wurmden voor een foto.

Terug bij de caravan wachtten de vriendinnen van Mariska ons op met een verrukkelijke  barbecue. Naast de bekende, geweldige saté van Mariska met zelfgemaakte Indonesische pindasaus, werd ik verrast door een overheerlijke sushisalade en pastasalade. Een culinaire verwennerij in een gezellige sfeer. Een mooie dag om op terug te kijken.

De bakvissen...

En het openlucht museum...

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier