Zaterdag 29 september 2018

 

Met een doos met wijnglazen onder de arm, liepen wij de Koperen Vis in Monnickendam binnen. In de tijd dat ik in Monnickendam woonde, was dit DE uitgaansplek van het stadje. Nu kwamen er fantastische gamba's uit de keuken tevoorschijn.

De jonge meiden van het gezelschap waren ervaren 'Wijnroute'-gangers, dus de 2 meiden van de oudere generatie lieten zich graag door het drietal leiden. Het was onmogelijk om de 34 adressen, waar die avond wijn geschonken zou worden, aan te doen. De dames kozen daarom een handige route langs de leukste locaties. De weergoden supporten 'De wijnroute 2018 Monnickendam' volledig, het was een droge, zachte najaarsavond. Dus banjerden we relaxed van een kinderboetiek met live muziek naar een kapperszaak en ga zo maar door, onderwijl gezellig converserend. Overal kwamen we mensen tegen die net als wij met hun wijnglas liepen of stonden te praten op straat. Monnickendam stond helemaal op zijn kop. Al zou ik hier niet meer willen wonen, Monnickendam blijft een mooi stadje. Er waren 1.500 wijnglazen verkocht. Meestal was er per locatie een witte en een rode wijn voorradig. Alle wijn was van goede kwaliteit, maar smaken verschillen uiteraard. Bij de wijn werden feestelijke hapjes geserveerd. Bij de juwelier stond Edwin met zijn muziek. Daar troffen we ook Dennis en Nicole.

Het Wijnhuis, gevestigd aan de haven in Monnickendam en organisator van het evenement, schonk de topper onder de witte wijnen (een mooie Chablis). Ook op de 'Loungeklipper', een charter in de haven was ik onder de indruk van het weldadige vocht. De Delicatessenzaak won het met zijn rode wijn uit eigen import. De eigenaar bood me het glas aan, nadat ik lovend had gesproken over de mooie Navarra, die uit de Wijnroute collectie geschonken werd. Op de terugweg liep ik met Manon een 2de keer de zaak binnen en vroeg Manon heel brutaal voor mij naar een 2de glas. De eigenaar lachte en maakte een fles voor me open. Ik kocht de stevige Barbera D'Asti uit 2015 (€ 13). Bij mijn zus en zwager stond een lekker bed klaar. Een avond die zo in een lijstje kan..

Zaterdag, 15 september 2018

 

'Klim naar de hemel' was de aanleiding voor de afspraak met Marion in Alkmaar. Ze had eerder enthousiast verteld over het bezoek aan de kerk. De expositie maakte het mogelijk om de schilderingen in de nok van de kerk en de klokkentoren aan de buitenkant van de kerk van heel dichtbij te bezichtigen. De schilderingen zijn goed bewaard gebleven en prachtig. Ook het zicht op de binnenkant van de kerk was de moeite waard. Het bezoek overtrof onze beider verwachtingen. Bovendien werd het Laurentius-altaarstuk (1538-1543) van 6 bij 8 meter tentoongesteld.

Vooraf aan het bezoek lunchten we buiten op een terras met uitzicht op de kerk. Hartje Alkmaar is heel gezellig. We banjerden door de winkelstraten en startten om 16.00 uur aan 'de klim'. Marion had voorgesteld om na het bezoek aan de kerk bij de Griek te eten. Ik vind Grieks eten nooit zo bijzonder, maar ze verzekerde dat het heel goed restaurant is. Het klopte. De verrukkelijke schotel van forel, gamba's en calamaris was een gezellige afsluiting van een heerlijke middag.

Zaterdag, 1 september 2018

 

Parade Amsterdam 2018. Het bezoek met mijn 3 vrienden is een terugkerend jaarlijks evenement. Een genietmoment, want naast het fijne gezelschap dat in elk decor voelt als een warme deken, waren de voorstellingen van deze mooie, zomerse avond stuk-voor-stuk magnifiek. Van de fototentoonstelling van het Eye museum werd ik blij. Er werden filmbeelden van George Méliès vertoond.   De eigentijdse vertaling van de opera MacBeth hadden Eddy en ik eerder die week gezien en was een grandioze afsluiting van een inspirerende avond.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier