Dinsdag 27 november 2018

 

Er stond al een indrukwekkende hoeveelheid pakjes in de vensterbank toen ik bij Eddy aankwam. De Goed-Heiligman was langs geweest, maar hij had nog 2 hulp-Sinterklazen ingeroepen om de presentjes te brengen. Alle schoenen en sloffen puilden uit van de ingepakte verrassingen. De avond begon goed met een voortreffelijke varkenshaas met feestelijk garnituur en een goed glas wijn.

Het werd een fijne avond met originele cadeautjes. Onze geplande reis naar Parijs met de Kerstdagen en daarbij een bezoek aan Eurodisney, bleek van ons alle drie HET thema voor de cadeautjes. Het is dan ook een heerlijk vooruitzicht. Jacob en Marie speelden met de proppen Sinterklaaspapier.

Zaterdag 24 november 2018

 

Ruim een maand geleden ontving ik het positieve nieuws dat ik deel uitmaak van het nieuwe team op mijn werk. Dat vooruitzicht betekent een boeiende, zakelijke toekomst. De onzekerheid of ik na 18 oktober een baan zou hebben, bracht veel stress met zich mee. Het goede nieuws deed me besluiten iets te doen voor mijn dierbaren. Al lang voel ik me rijk met de fijne mensen om me heen, maar in de afgelopen jaren is wel heel duidelijk geworden dat het cliché, dat je in slechte tijden ervaart wie jou steunt door dik en dun, echt waar is. Ik ben me nog bewuster geworden van hoeveel liefde en support ik van vrienden en familie om me heen heb. Heel speciaal was het voor mij dat Adri van de partij was. Ze logeerde vanaf dinsdag bij mij en het was een feestje op zich om een paar dagen samen te hebben.

Rond een uur of zes proosten we met het hele gezelschap met een glas champagne op mijn nieuwe toekomst in mijn werk. De gerechten van het buffet had ik grotendeels zelf bereid. Een uitbestede catering is het vaak allemaal net niet. Voor het menu had ik een boeuf bourgignon, een vegetarische curry en een lasagne gekozen. Eddy bereidde de Hongaarse goulash. Ik kreeg nog meer support voor het dessert buffet. Hansruedi bakte een negerzoentaart, Wim maakte de poffertjes met ijs, banaan en chocolade en Riek een fantastische bowl. Edwin verzorgde de muziek. Als iedereen het zo naar zijn/haar zin heeft gehad als ik, dan is het helemaal goed gekomen. Een bijzondere avond om met veel plezier aan terug te denken.   

Zondag 4 november 2018

 

De boswachter van Staatsbosbeheer haalde ons om 14:30 uur op bij de parkeerplaats van het Horsterwold bij Zeewolde. Tot mijn grote schrik had ik net daarvoor ontdekt dat mijn camera dienst weigerde en ik was op mijn telefoon aangewezen voor het maken van de foto's. Doel van de missie was het spotten van bronstige damherten. Als we geluk hadden hoorden we de dieren brullen. We hoorden ze niet en zagen er twee. Een schamel resultaat als je weet dat er zo'n 500 damherten in het gebied voorkomen. Twee keer hield een damhert ons, verscholen tussen de bomen, nauwlettend in de gaten. Maar de foto moest ik van internet plukken, want het was ondoenlijk om de dieren te fotograferen en bovendien was het te donker. We hadden een pauze bij een boshuisje. Wat soep met een broodje had moeten zijn, werd een bekertje chocolademelk. Maar goed, het was een hele leuke ervaring om zo te speuren naar de dieren en bovendien was het een heerlijke wandeling in zacht nazomerweer. 

Trees & Ben en Wim & Riek hadden mij thuis met de auto opgehaald en gezamenlijk reden we met zijn vijven om 18:00 uur ook weer terug naar Zaandam. Daar sloten we het avontuur af met een gezellig hapje bij Roezemoes om de hoek. Een fijne dag.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier