Vrijdag 20 juli 2018

 

Familie barbecue ter ere van de aanwezigheid van de Spaanse familie. De organisatie ervan was vooraf zorgvuldig doorgesproken en gepland. Alles liep dan ook op rolletjes, waardoor we alle aandacht voor elkaar hadden en plezier maakten. Tenminste, er waren toch wel wat mannen die hard moesten werken...

Er heerste een ontspannen sfeer. De kinderen speelden met elkaar. Neven en nichten, broers en zussen, schoonzussen en zwagers; we praatten bij, lachten en niet onbelangrijk: we aten lekker. Ben en Wim toverden voor hun (schoon\)zus (deze hier) fantastische gamba's en zalm van de barbecue. Verwennerij. Wim trakteerde de kinderen op een ijsje bij 'de Dolfijn'. We liepen met het hele stel naar de snackbar toe. Wim kreeg de kous op de kop, toen hij door de kinderen onder vuur werd genomen, met de waterpistolen die hij zelf voor ze had gekocht. Tenslotte was er zelfs een optreden van Esmée. Haar dansvoorstelling stak ook de andere kinderen aan. Alles bij elkaar een vrolijke boel. Mooie avond met elkaar.

de zweef vond ik al heel wat, maar toen had ik de Vliegende Hollander nog niet gehad...
de zweef vond ik al heel wat, maar toen had ik de Vliegende Hollander nog niet gehad...

Woensdag 18 juli 2018

 

Een grandioos idee van mijn jongste zus om een dagje met de Spaanse familie mee te gaan, terwijl ze met zijn allen voor een week vakantie in Nederland waren. Doel: haar kleinkinderen te laten kennismaken met de Nederlandse cultuur. Waar kun je dan beter naar toe gaan dan naar de Efteling. Het werd een bijzondere dag. Enig om een hele dag met oa mijn petekind, Sergio op te trekken. 9 Jaar is hij alweer.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier