Woensdag, 6 september 2017

 

Hoeveel jaar is het geleden, dat ik me voor het laatst versliep? Ik kan het me niet herinneren, maar net vandaag moest dat gebeuren. Vanmorgen om 8.00 uur kwamen Adri en Gaby met het cruiseschip aan bij de Passage Terminal in Amsterdam. Zonder douche en ontbijt sprongen Tjalling en ik in de auto om toch op het afgesproken tijdstip aanwezig te zijn. Het werd een fijne ochtend. Met broers en zussen reden we per tram naar het Centraal Station, waar we met een rondvaartboot door de Amsterdamse grachten voeren. Bij Loetje aan 't IJ ploften we vervolgens neer voor koffie met gebak. Daar kwamen ook Miriam, Deborah en Denley om gedag te zeggen. Daarmee was de tijd alweer om. De uitgeleide bij het enorme cruiseschip was leuk. Indrukwekkend om de kolossale boot van dichtbij te zien.

Terug in Zaandam, kreeg ik van Adri een appje, toen het cruiseschip de haven van Amsterdam verliet. Zo'n 10 minuten later zag ik het vaartuig vanuit mijn huiskamer in beeld komen. De hut van Adri en Gaby zit aan de kant waarop ik keek, ze stonden in hun rode jasje op hun balkon. Met de nodige fantasie zag ik ze en zwaaide ze uit. Ik heb erg genoten van het kortstondige bezoek van mijn jongste zusje en mijn zwager en van het samenzijn met de familie.

Maandag, 4 september 2017

 

Het afgelopen weekend was een toegift op de afgelopen zeilvakantie. Het gebrek aan wind en het kalme water van de afgelopen 2 dagen is in geen enkel opzicht te vergelijken met die tijdens de vakantie. Zeker zaterdag 5 augustus is memorabel. Een spannend zeilavontuur, dat verhaal 1 zou kunnen zijn van een verhalenbundel.

Tjalling's zeilvriend was zaterdag jarig en hij stelde voor om elkaar met de boot te treffen in 'het kommetje' van Enkhuizen. Na het afmeren en een aperitief in de kuip, aten we met zijn vieren in 'Porto Vecchio' , het favoriete restaurant van het andere paar.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier