Zaterdag 18 november 2017

 

Tjalling en ik reden ondanks het slechte weer naar Ruurlo voor een bezoek aan kasteel Ruurlo, waarin een indrukwekkende collectie Carel Willink te zien is. Het kasteel is omgetoverd van stadhuis naar museum en sinds juni 2017 open voor publiek. Het is de 2de locatie van museum More, het museum dat wij enkele weken geleden bezochten. Ook de Orangerie is een bezoek waard, leuk om in zo'n mooie ambiance te lunchen. De kasteeltuinen zijn prachtig voor een wandeling, alleen nodigde vandaag het weer daar niet toe uit. Thuis maakten we een lekkere pot-au-feu. Wat een topdag met Tjalling.

Vrijdag 17 november 2017

 

Een notitie schrijven op mijn website is dé ideale manier om te ontspannen. Na het proefexamen van vandaag (goed gedaan) mag dat. Het is fijn om terug te gaan naar de gezellige shopmiddag met Eddy afgelopen woensdag. We bezochten voor het eerst de Hudson Bay in Amsterdam. Een stijlvolle en prettige winkel. Ik zag er een mooi colbertje en winterjas, maar de kleding was helaas ver boven budget. We banjerden over het vernieuwde Rokin en Leidseplein. Het plein is nog niet klaar, maar nu al mooi. De stad leeft en is prachtig nadat de avond is gevallen. Zij maakt zich op voor de gezellige decembermaand. Een heerlijke middag samen.

Zaterdag 10 November 2017

 

In de database van mijn analoge dagboeken vond ik niet terug wanneer ik voor het laatst in het Mauritshuis ben geweest. Ik kan me ook niet herinneren wanneer dat was. Wel dat er een paar mooie Holbeins hangen. En dat het pand waarin het museum is gehuisvest op zich al de moeite waard is. Met Tjallling bezocht ik de 2 verdiepingen van de vaste collectie en de tijdelijke collectie van de Vlaamse portretten met oa. schilderijen van Memling en Van der Weijden. Een mooie dosering, waardoor je je niet overvoert voelt.

Ook de wandeling over het Binnenhof na het museumbezoek beviel uitstekend. Den Haag ken ik niet zo goed, maar het lijkt me een interessante stad.

Zaterdag 4 november 2017

 

De Salina gaat voor de winter uit het water, dus de boot moet leeg. Een stevige klus. Met name voor het opvouwen van de genua en het grootzeil zijn spierballen nodig. 

Om de Salina heen waren al flink wat lege plekken. Het schip gaat er als een van de laatsten uit, want dat betekent er als een van de eersten weer in (wens van de kapitein).

Vanwege mijn CISSP opleiding was ik er niet bij toen de Salina uit het water getakeld werd. Jammer, de tewaterlating was een spektakel.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier