Zondag, 14 mei 2017

 

Mag ik u even voorstellen? Dit is mijn vriendinnetje, Miep, de vrouw des huizes op Tjalling's adres. Tjalling is er inmiddels aan gewend om ettelijke malen per dag de deur voor mevrouw open te houden. Soms heeft ze een grote mond als het haar te lang duurt, maar over het algemeen kletst onze Miep vrolijk als ze je tegenkomt.

Zaterdag, 13 mei 2017

 

'Soldaat van Oranje' ging in oktober 2010 in première en telt inmiddels meer dan 2000 voorstellingen. Afgelopen zaterdag was ik getuige van deze Nederlandse musical, gebaseerd op het waargebeurde verhaal van de Nederlandse verzetsstrijder Erik Hazelhoff. Ik ben geen fan van musicals, maar Soldaat van Oranje is van een wezenlijk ander kaliber dan de Lion King's en de Billy Elliot's van deze wereld. Een indringend verhaal over moed, liefde en goed & kwaad in oorlogstijd. Op een soms schokkende manier is het verhaal over de 2e Wereldoorlog naar de realiteit van vandaag gebracht. Door de goed uitgewerkte personages, komt wat hen overkomt stevig binnen. Een leuk detail is dat onze koning 5 rijen voor ons zat met zijn jongste dochter (met aan elke kant een zware jongen). Stevige zaterdagavond voor zo'n jong prinsesje, maar Charles Dickens zou zeggen, 'Hé, this is culture'.  

Soldaat van Oranje zet aan tot nadenken over wat wij als mens zijn en waartoe wij in staat zijn. In slechte zin, maar ook zeker in goede (voor wie geïnteresseerd is: lees 'Mevrouw, is dit uw zoon?', van Prof. Dr. David de Levita).    

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier