Maandag, 26 juni 2017

 

Off Site ISM in Boutique Hotel 'De Witte Dame' in het voormalige treinstation van Abcoude. Ik geniet van de actieve rol die ik speel in mijn team. Ook van het feit dat die rol gewaardeerd word. Nu mijn vaste aanstelling geregeld is, voelt mijn status als een andere dan mijn tijdelijke van de afgelopen 9 maanden. Ik mag weer meebouwen aan de toekomst van het team. Voelt goed. Om de vernieuwde zakelijke horizon te vieren kreeg ik van Tjalling een indrukwekkend boeket pioenrozen. Een van mijn favoriete bloemen. Inspirerende dag.

Zaterdag, 24 juni 2017

 

De planning om vorige week zaterdag mijn dakterras aan te kleden was niet gerealiseerd. Het was veel te heet. Ik was al rijkelijk laat met de aanschaf van planten, omdat ik niemand wilde opzadelen met de plantverzorging tijdens de zeilvakantie en het kleine weekje Mallorca. Maar vandaag was het zover. Met Tjalling scoorde ik de planten bij Ranzijn en samen maakten we een knusse plek van mijn terras. Gezellige middag. 

Dinsdag, 13 juni 2017

 

Hallo. Ik ben Bugs. De Heer des Huizes van nummer 81. Mijn baasjes zijn op vakantie, maar ik heb geen enkel bezwaar tegen de zorg van de buurvrouw van nummer 83. Dat ik tegen haar witte rok mag liggen, terwijl ik zo aan het verharen ben, moet ze zelf weten. Ze vindt me kennelijk lief. 

Donderdag, 8 juni 2017

 

Eddy stuurde mij de recensies door van de musical van 'The Bridges of Madison County'. Hij weet dat ik de film prachtig vind, maar niet van de musicals ben. Maar de recensies zijn zo lovend, dat je ze niet kunt negeren. 'Ja, ja', dacht ik, 'eerst zien, dan geloven', tijdens het lezen van de bewering dat 'de musical beter is dan de film'. Maar van al die lovende kritieken (oa Volkskrant en NRC) is geen woord gelogen; de personages hebben in de musical meer diepgang dan in de film, de teksten van de gezongen liederen bevatten hele sprekende, eigentijdse taal, de stemmen van de acteurs zijn van hoog niveau (met René van Kooten en Lone van Roosendaal) en de enscenering prikkelt de fantasie. Mijn enige kritiek is dat deze kunstuiting in Carré thuishoort en niet in het kleine theater 't Zonnehuis' in Tuindorp Oostzaan met ongeveer 200 zitplaatsen. Gaat dat zien!  

De zwarte kleur van de kroepoek op de achtergrond komt van de inktvisinkt. Heel lekker!
De zwarte kleur van de kroepoek op de achtergrond komt van de inktvisinkt. Heel lekker!

Vrijdag 2 juni 2017

 

Ik had het al lang geleden opgegeven om te proberen een reservering te boeken bij een van de beste restaurants in Nederland tijdens de kortingsweek van 'Heerlijk Eten'. Tjalling had volgehouden, waardoor wij een heuse reservering hadden bij restaurant de Hoefslag in Bosch en Duin (1 Michelinster). De tweede mazzel was het weer van die avond. We zaten de hele avond op het terras dat grensde aan een prachtige tuin. Het eten was verrassend en lekker, de bediening ontspannen en professioneel, de rekening relatief aangenaam. Niet voor elke week, maar wel een bijzondere ervaring.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier