het Zwanenmeer van Tsjaikovski
het Zwanenmeer van Tsjaikovski

Zondag 15 januari 2017

 

Het IJsbeeldenfestival was een foutje. De beelden van ijs, met als thema muziek en omlijst met de bijbehorende muziek, zijn een leuke zoethouder voor kinderen onder de 12 jaar. Niet elk cultureel evenement kan 'top of the bill' zijn natuurlijk, maar nu was het kopen van een zwangerschapscadeautje bij Prenetal bij de Bijlmer Arena aan de overkant van de tent een leukere bezigheid.

Zaterdag 14 januari 2017

 

DOMunder is een aanrader voor wie geïnteresseerd is in de Romeinse tijd. Onder het Domplein in Utrecht liggen Middeleeuwse kelders met muurresten van het Romeinse fort 'Trajectum'. Maar ook de twee aardlagen, die twee DOM kerken later in de tijd bewijzen, zijn te onderscheiden. Utrecht lag aan de rand van het Romeinse rijk (de Romeinse limes). Op deze plaats bevindt zich in de Romeinse tijd een Castellum, een fort ter verdediging van de noordelijke grens van het immense rijk. Van de vernietigende storm van 1674, die het schip van de DOM kerk verwoestte, is een levendige animatie gemaakt. De brokstukken van de kerk zijn 150 jaar op het plein blijven liggen.

Zondag 8 januari 2017

 

In Lelystad moest de Salina aan de accu. De zeilboot van Tjalling ligt momenteel in een dok in de haven van de zeilvereniging. De klus aan de boot combineerden we met een bezoek aan de Oostervaardersplassen. We liepen de 'zeearendroute'. De 5,6 km voelde eerder als een ommetje dan een echte wandeling, maar het was wel heerlijk om door het nieuwe landschap te stappen. De zeearend troffen we helaas niet thuis, maar Tjalling spotte heel dicht bij ons in de buurt een grote groep herten. Cadeautje.

de Tanach of Torah
de Tanach of Torah

Woensdag 4 januari 2017

 

Het voelde nog als vakantiedag, want Tjalling was vrij en op het programma stond het uitzoeken van mijn verjaardagscadeautje bij een juwelier in de binnenstad van Utrecht. Ik slaagde niet, maar het werd wel een geslaagde middag. Tjalling en ik liepen het Catherijneconvent in. Er was een indrukwekkende expositie te zien van eeuwenoude handschriften, prachtige boekbanden en kostbare attributen die horen bij de drie boeken van het Jodendom (de Tanach), het Christendom (de Bijbel) en de Islam (de Koran).

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier