Dinsdag 29 november 2016

 

Normaal gesproken de avond van de tangoles en gezamenlijk eten met Eddy en Bert. Vanavond vierde ik Sinterklaas met de twee heren. De lol om een cadeautje in elkaars schoen te stoppen kennen we al een aantal jaren. Gecombineerd met een lekker winterkostje (hutspot deze keer) was dat ook dit jaar weer een succes.

Zondag 27 november 2016

 

Het spektakel van de boot uit het water zien takelen had ik gemist door een kinderfeestje. Vandaag zag ik de Salina voor het eerst in het dok op het terrein bij de haven in Lelystad liggen.

Tjalling en ik bevestigden het dekzeil op de boot. Een flinke klus van 2,5 uur van ritsen dichtmaken en platte knopen leggen.

Zaterdag 26 november 2016

 

Via de 'Last minute ticket shop' had ik voor de helft van de prijs 1ste rang kaarten voor het concert met Dvořák's Serenade voor strijkers weten te scoren. Het Nederlands Kamerorkest maakte er - met name door de zeer beweeglijke 1ste violist, Gordan Nikolić - een feest van. Ook Grieg's Holberg Suite stond op het programma. De 'jonge' muziek (Nederlandse première 2015) van Rolf Martinsson was nieuw voor mij en verrassend. Een mooie avond.

Zaterdag 26 november 2016

 

Vanwege het schitterende najaarsweer besloten Tjalling en ik te gaan wandelen. Het geplande bezoek aan Ikea voor een aankoop van een vloerkleed moet maar wachten tot de eerstvolgende regenbui.

Bij Haarzuilens bleek een enorme Christmasfair het terrein rondom het kasteel te ontsieren. Een weiland was tijdelijk gebombardeerd tot parkeerplaats, zo druk was het. We reden door naar een van de ingangen van het natuurgebied wat verder weg van Kasteel Haarzuilens en liepen alleen door de weilanden. Een lekkere frisse neus. Heerlijk om buiten te zijn.

Woensdag 23 november 2016

 

Traditioneel shopmiddagje met Eddy. We troffen elkaar voor de Bijenkorf, die zoals elk jaar in deze tijd prachtig is versierd. Gewapend met twee cadeaukaarten van de Bijenkorf, een fashioncheque en een VVV bon, verheugde ik me al helemaal op het struinen tussen de sjieke kledingmerken van de Bijenkorf. Bij elkaar had ik een flink bedrag aan verjaardagscadeautjes, maar toch had ik het zetje nodig van mijn 'personal assistent' om tot de stevige aankopen over te gaan. Buit: een vrolijke, stijlvolle rok en een stoere, vrouwelijke trui. Blij!

Zondag 20 november 2016

 

Tjalling en ik hadden het bezoek aan het  nieuwe museum Voorlinden in Wassenaar al voor vandaag gepland, maar het was toevallig ook fantastisch museumweer. Wat een storm.  Los van de prachtige omgeving - zelfs bij dit onstuimige weer - is ook het museum zelf een inspirerende plek. Voor wie van het Singer in Laren houdt of van het Cobra in Amstelveen; het Voorlinden is een aanwinst voor de Nederlandse moderne kunst. Over smaak valt uiteraard niet te twisten. Van menig kunstwerk vond ik de poëtische omschrijving in het programma boekje mooier dan het kunstwerk zelf. Toch had ik het bezoek zeker niet willen missen. Voor de Museumjaarkaart houders is er een teleurstelling; het Voorlinden heeft zich nog niet aangemeld bij deze organisatie, waardoor je als museumbezoeker ondanks jouw kortingskaart de volle mep van € 15 per persoon betaalt.

Zondag 13 november 2016

 

Vooraf was ik me niet bewust van het risico dat ik nam om mijn dierbaren - bij wijze van mijn verjaardagspartijtje - te trakteren op 'Herman van Veen presenteert Harlekijn 50 jaar' in Carré.

Dat komt omdat ik zelf zo'n groot fan ben van Van Veen. Ik ben blij dat het geen avond van alleen 'gouwe ouwe's' is geworden, die driftig door de hele zaal meegezongen konden worden, maar dat het een avond werd van nieuwe, inspirerende en hoogstaande muzikale kwaliteit. De creativiteit van Van Veen is met zijn 71 jaar nog steeds mateloos. Ook was duidelijk te zien dat Van Veen een inspirator is voor de jonge talenten met wie hij een eigen muzikale dimensie wist te creëren. Voor mij was het een avond van groot genieten met het extra om daarbij mijn dierbaren om me heen te hebben.

Het voorprogramma op de Stuurmankade van het uitgebreid tafelen met Spaanse delicatessen (ik zou Bert en Hansruedi te kort doen als ik de heerlijkheden 'tapas' zou noemen), was een super gezellige en heerlijke start. Er zit een gouden randje om deze avond.

Zondag 6 november 2016

 

Het programma begon met een welkomstwoord van Peter Hoisting van SMAN. Vervolgens had Janneke van der Wijk, directeur van het Conservatorium in Amsterdam, een inspirerende toespraak. Ze sprak over de internationale allure van het Conservatorium en de drijfveren van de mensen die zich er bewegen. De nieuwe locatie van het Conservatorium aan de Oosterdokskade is prachtig. Heel speciaal om daar met Tjalling op het toneel te verschijnen. Zijn uitnodiging voor het concert van Kraayenhof was een relatiegeschenk. 

Over de muziek kan ik kort zijn. Het was genieten van de eerste tot de laatste minuut. Kraayenhof speelde met zijn ensemble tangomuziek van Piazzolla en zichzelf. Hij bracht verschillende tangostijlen ten gehore. Een top optreden van een uur. Ik miste Bert.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier