Zaterdag en zondag, 16 en 17 juli 2016

 

Zeilweekend op het IJsselmeer met Tjalling. Mijn debuut in zware bewolking en windkracht 4 à 5 werd een groot succes. Het is als de wintersport; je bent de hele dag buiten, je bent actief en geniet van je omgeving. Enig om zo'n grote zeilboot te besturen. Echt iets voor mij. Heel fijn in het gezelschap van een fantastische man. In Hindeloopen was ik nooit eerder geweest. Het is een dot van een klein stadje. Je gaat er terug in de tijd. Wat een geweldig weekend, ik voel me zo happy!

Melissa tijdens haar speech
Melissa tijdens haar speech

Woensdag 13 juli 2016

 

Afscheidsetentje met het TiTans team. Melissa, de jongste spruit van het gezelschap (21 jaar) heeft besloten om terug te verhuizen naar haar familie op Aruba. Deze dappere, capabele dame gaan we missen. Ze had een pracht van een speech. Het eten van restaurant Lieve was bijna goed. Drie gangen waren voortreffelijk, de vierde - een quiche - veel te zout. De bediening reageerde goed. Het werd een mooie avond.

Zaterdag 9 juli 2016

 

Marion diende zich 's morgens om 10.00 uur aan. Gezamenlijk deden we boodschappen op de markt en bij AH voor de Zuid Afrikaanse avond die voor die dag gepland stond. Marjan en Peter zegden door persoonlijke omstandigheden af helaas. Het werd een dag van koken en lachen. Om 16.00 uur kwamen Erik, Bert en Hansruedi. Met zijn vijven hieven we het champagneglas. Het Zuid Afrikaanse menu van Butternutsoep, Bunny Chow met Zuid Afrikaanse salades, lukte erg goed. De 'gadget' was een miniflesje Amarula, de Zuid Afrikaanse likeur die wij dronken tijdens de zonsondergang in het Kruger National Park. Een mooie avond.

Zondag 3 juli 2016

 

Wie zich iets kan voorstellen bij een huwelijk van 65 jaar, die mag het zeggen. Bert zijn ouders, het bruidspaar in kwestie, hadden een kruidenierswinkel in Naarden en werkten dus ook nog eens gedurende hun werkbare leven met elkaar samen.

Tijdens de 28-jarige vriendschap met Bert is een dag met zijn familie een warm bad geworden. Het was heel fijn om de foto's te maken van deze hartelijke mensen, op deze bijzondere dag. Ik heb prachtige momenten tussen de aanwezigen kunnen spotten en vastleggen in het bewustzijn dat het wel eens de laatste plaatjes kunnen zijn die ik van hen maakte.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier