Zaterdag 23 januari 2016

 

Marion en Marjan had ik 1,5 jaar niet gezien. Ik haalde ze van de trein en we streken bij mij thuis neer met koffie, een appeltaartje en een  cadeautje dat we voor elkaar hadden gekocht. De draad van onze 37-jarige vriendschap pakten we zonder enige moeite op. Het was het begin van een fijne middag. Het was mooi weer, dus liepen we de Gedempte Gracht op en neer. We lunchten in Wonders. Goed om die twee meiden weer uitgebreid gesproken te hebben.

Zaterdag 16 januari 2016

 

Adri en Gaby kwamen vanmiddag aan op Schiphol. Ze zouden 6 dagen bij mij te gast zijn. Mijn jongste zusje was komen helpen klussen in mijn nieuwe huis in september 2015, maar ze had het huis niet af gezien. Nu kwamen Adri en Gaby samen mijn nieuwe plek bewonderen. Hun bezoek veroorzaakte een tsunami van familiebijeenkomsten. Ontmoetingen met alle broers en zussen vonden plaats in mijn nieuwe huis, bij de ander thuis en/of in een restaurant. Naast de fijne bezoeken met broers, schoonzusjes, zus en zwager brachten we veel tijd met zijn drieën door. Hele fijne uren, waarin tijd beschikbaar was om bij te praten over wat je bezighoudt en gewoon lekker bij elkaar te zijn. Wij voelden ons thuis bij elkaar, waardoor de tijd omvloog en de logeerpartij zeker voor herhaling vatbaar is.

Zondag 10 januari 2016

 

Een weekendje met neefjes Ryan en Kaelan, respectievelijk 12 en 8 jaar. Twee gemakkelijke, goedlachse kinderen, die jou uit zichzelf graag vertellen wat hen bezighoudt en wat ze vinden van onderwerpen die langs komen. Ryan is bezig om uit te zoeken naar welke Middelbare school hij na dit jaar wil en Kaelan vertelde dat hij weet dat Sinterklaas niet bestaat. Een fantastisch stel. Ze waren er gisteren om 10.00 uur. Hun vader en moeder maakten het cadeautje soldaat dat ze vorig jaar van me hadden gehad: een dagje sauna in Houten. Voor de twee kleine mannen moest het ook feest worden. Het programma dat ik had bedacht viel in goede aarde: naar 'Dinosaur' in Pathé (bleek achteraf te kinderachtig) om de hoek van mijn huis, een frietje eten met een milkshake in de FEBO, dan op de trein naar het Westfries museum in Hoorn. Daar kun je door middel van een virtuele bril door het Hoorn in de Gouden Eeuw lopen en op een VOC ship van Jan Pieterzoon Coen stappen om naar Oost-Indië te varen. Ze vonden het 'cool'. Op het menu moest 's avonds biefstuk met gebakken aardappeltjes en sperziebonen komen. Mijn idee van een ijscoupe met slagroom en toeters en bellen werd afgewezen; het moest een ijsje van Ben en Jerry worden. Na het eten kwamen alle knutselspullen te voorschijn met een break om op televisie 'Wie is de mol' te kijken met cola en chips op de bank. Na de douche en ravotten op het waterbed, was het om 23.00 uur stil in huis. 

Zondagochtend stak Kaelan om 8.00 uur zijn hoofd om de hoek van de slaapkamerdeur; 'tante René, bent u wakker?'. Hij kroop bij me in het waterbed, totdat we met zijn drieën een ontbijtje op bed maakten en dat op het waterbed op peuzelden. Voor herhaling vatbaar!

De Stootersplas tussen Oostzaan en Den Ilp

Vrijdag 1 januari 2016

 

Het nieuwe jaar begon als een prachtige dag; blauwe lucht, milde temperatuur. Hoewel, dat 'begin' startte pas om 10.00 uur. Omdat het 3.30 uur was geworden op de laatste avond van 2015, lukte het om lang uit te slapen. Na het ontbijt stapte ik met Bert en Hansruedi de deur uit. Vanuit de Hermitage liepen we naar Oostzaan, vanwaar we doorliepen naar Den Ilp en uiteindelijk naar Ilpendam. 13 Kilometer dwars door de polder in een mild zonnetje. Een erg mooie route.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier