Vrijdag 30 december 2016

 

Laatste vakantiedag van het jaar. Een heldere winterse dag. Het Kröller Muller op de Hoge Veluwe lag er prachtig bij. Mijn laatste bezoek aan dit museum dateert van 11 september 2004. Ik was toen met Adriana en Ed. 

Allereerst brachten Tjalling en ik een bezoek aan de beeldentuin. De rijp en het diffuse zonnetje op flora en kunst was een fotogenieke aanvulling op wat al mooi is.

's Avonds kwamen Ryan en Kaelan. Terwijl hun ouders in de gelegenheid werden gesteld om samen uit eten te gaan, nam ik de jongens mee naar Portofino, een pizzeria in de buurt. Het werd een hele leuke avond. De jongens voelen zich op hun gemak in mijn huis, wat een hele goede sfeer geeft. We knutselden in mijn werkkamer en deden spelletjes aan de eettafel. Ik vind het - naarmate ze ouder worden - steeds leuker worden met die twee.

Donderdag 29 december 2016

 

De toegangskaarten à € 130 pp hingen al 3 maanden in het toilet van mijn huis. Exact om 12.00 uur ´s middags toen de kaartverkoop van Parsifal van Wagner in het Muziektheater startte, belde ik de Stopera. Bingo. Tjalling en ik schoven om 16.45 uur aan bij de Inleiding van 3 kwartier. Het verhaal van Parsifal gaat over de zoektocht naar de graal, maar het verhaal is veel complexer dan dat. Heel prettig om meer details te horen over de opera en haar componist, Wagner. Parsifal was de eerste opera die ik zag en hoorde. Toen, het moet ongeveer 1993 zijn geweest, zat ik met Ed in hetzelfde Muziektheater. Ik raakte in vervoering van muziek en zang en betrad een voor mij compleet nieuwe wereld. In 2005 beluisterde ik de concertante uitvoering van Parsifal met Ed, Mariska en Sam in het Concertgebouw in Amsterdam.

Donderdag 29 december 2016

 

Een stevig cultureel dagje. Vóór het bezoek aan het Muziektheater banjerden Tjalling en ik door het Singer museum in Laren. Het Singer is 'te behappen', dus het werd net geen culturele overdosis. Eerder zag ik werk van Kees van Dongen in het Singer met Ed en Peter.

Zondag 18 december 2016

 

Cappella Pratensis zingt vooral muziek uit de periode tussen 1450 en 1600. Vanavond zongen ze de oude muziek van Josquin Desprez. Heel speciaal om dat in de Geertekerk in Utrecht te beluisteren. Een vriend van Tjalling zit in het bestuur van het ensemble. Hij attendeerde ons op de uitvoering. Mooie nieuwe ervaring, deze oude muziek. Met name de hoge mannenstemmen (falset) en de religieuze sfeer beroerden mij.

Zaterdag 17 december 2016

 

Tjalling speelt de Liebestraum van Franz Liszt. De kerstboom brandt. Ik met de benen languit op de bank. Glaasje wijn ernaast. Fijne sfeer, ik voel me goed...

Zaterdag, 10 december 2016

 

Er kwam een wens uit vandaag. Namelijk die van een kerstboom van 4 meter hoog in mijn huiskamer. In tegenstelling tot vorig jaar, had ik het vinden van de grote maat kerstboom goed voorbereid. Toen dacht ik dat elk tuincentrum zo'n grote boom gewoon zou verkopen. Ik wilde het mijn broer en schoonzus, die zo lief waren mij met hun aanhanger te helpen, niet lastiger maken dan nodig, toen bleek dat Hornbach de grote maat kerstboom niet verkocht. Tijdens het googlen had ik dit jaar ontdekt dat je voor de meeste grote bomen een slordige € 140 zou moeten betalen, maar uiteindelijk wist ik een mooie slag te slaan bij Ranzijn. Dat ik de boom zo zou kunnen buigen zodat hij in de lift paste, bleek een inschattingsfout. Dit geslaagde project heb ik te danken aan een lieve, sterke man, die de 40 kilo bijna in zijn eentje van -2 (de garage waar Tjalling's auto stond) naar 7 hoog door het trappenhuis droeg. Bijna voor de vorm (want Tjalling is veel sterker dan ik) begeleidde ik de punt van de boom over de trappen. Tjalling's T-shirt en haren waren na aankomst op de 7e etage drijfnat van het zweet. Conclusie: een eenmalig project. Maar wel een heel bijzonder project. Super, SUPER BLIJ ben ik dan ook met het prachtige sieraad in mijn woon- , werkkamer en keuken.

Vervolgens startte Project 2 in Utrecht...

Nieuwe aanwinsten...

Friday, the 9th of December, 2016

 

I prefer Irina to be able to read this note, so let's switch to the English language. Irina is a very dear colleague of my previous team. It was the first time we met outside work for going out to a cultural event together.

The quality of the dance performance of 'het Nederlands Dans Theater' in 'Spiritwalking' was extremely high. Together with the amazing music of Philip Glass, performed by the Ragazze Quartet and the very special location of the Westergasfabriek, the evening was just perfect. After the performance we had a drink in the café near the theatre. Very special to share this inspiring event with Irina.

Donderdag, 8 december 2016

 

Eigenlijk mijn dansavond, maar omdat Tjalling vanwege zijn werk in Genève zat, was ik van de partij bij het etentje met de collega's van mijn nieuwe team. Ik heb veel gelachen; kan humor van taalgrappen erg waarderen en tijdens het werk overdag had ik al gemerkt dat ik een paar collega's heb die elkaar daarin flink inspireren. Blij dat ik erbij kon zijn.

Dinsdag 6 december 2016

 

Na een bord heerlijke, eigengemaakte erwtensoep, liep ik met Wim en Riek vanuit hun huis naar de haven van Monnickendam. Daar arriveerde Sinterklaas in een optocht van kinderen en zwarte pieten. De stoet was voor het afscheid gestart in de Grote Kerk. Sinterklaas stapte in zijn stoomboot met zijn pieten en zwaaide de kinderen uit, terwijl het fanfarekorps 'Dag Sinterklaasje' speelde. Toen de goedheiligman de haven uit was, liep een uitgedunde stoet naar de Dam, waar de verlichting in een indrukwekkende maat kerstboom werd ontstoken. De speech van de voorzitter van de Rotary club had achterwege kunnen blijven. Wel een hele leuke sfeer in mijn geboortestadje.

Zondag 4 december 2016

 

Een schitterende winterse dag. We boffen met de weekenden de laatste weken. Tjalling en ik maakten voor het familiebezoek een wandeling over het Scheveningse strand. De pier leeft weer.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier