Zaterdag, 27 augustus 2016

 

Een schitterende zomerdag. Heel geschikt voor de traditionele picknick met daaropvolgend een toneelvoorstelling in het openluchttheater in het Amsterdamse Bos.

Omdat we op tijd waren, zaten Tjalling en ik 1ste rang. Dat betekent tegenwoordig in het openluchttheater in Amstelveen dat je een zitplaats heb met een rugleuning. Comfortabeler dan voorheen.

De teksten van Shakespeare's Romeo en Julia zijn klassiek en prachtig. De teksten van Romeo en Julia en ook van de vader van Julia en de raadsheer van de familie van Romeo waren de originele teksten van Shakespeare. De teksten van de overige rollen waren die van onze hedendaagse taal. De twee tijdsgeesten zijn op een prachtige manier vervlochten. Het decor en de enscenering van eveneens van onze tijdsgeest. Al met al een ode aan Shakespeare.

Hoogtepunt vond ik de 'sterfscène' van Julia. Een voorstelling van hoog niveau.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier