Zondag 25 oktober 2015

 

00.29 Uur. Bert, Hansruedi en Eddy zijn net aan de terugreis naar Amsterdam begonnen. Ze stonden om 23.00 uur (24 oktober) onverwachts voor de deur met een fles champagne. Geweldig, wat een verrassing. Bert heeft een prachtig verjaardagscadeau gemaakt (zie foto). Met zijn drieën maken we het dakterras mooi in het voorjaar. Wat een goed begin van de dag.

Zaterdag 24 oktober 2015


Het rondje markt na de 'slow start' van de zaterdagochtend met koffie en een boek kan zomaar een gebruik gaan worden. Ik was laat op pad, want er werden twee enorme boeketten bloemen gebracht. Prachtig! Vervolgens banjerde ik langs de marktkraampjes. Elke wandeling door het centrum levert nieuwe ontdekkingen op. Vandaag was dat een goede banketbakker. Blij mee. De winkel heeft ook goede chocolade.

Dagboek 24 wordt India....

Vrijdag 23 oktober 2015

 

Mijn visum moet ik waarschijnlijk nog ophalen in Den Haag, maar het kan ook zijn dat het document naar Schiphol wordt gezonden, zodat ik het voor mijn vertrek op de luchthaven kan ophalen. Aanstaande woensdag krijg ik de tyfus vaccinatie bij de huisarts. Overige vaccinaties heb ik gehad. Behalve twee stijve armen had ik geen last van de inentingen. Mijn koffer is nog niet helemaal klaar. Dat is een leuke bezigheid voor het weekend. Heerlijk om T-shirts met korte mouwen en rokjes in te kunnen pakken! Ik kan nog wat vitaminen A op doen in de maand november (gemiddeld 25 graden)! De voorbereidingen en overdracht op het werk zijn nog in volle gang. Maar mentaal ben ik helemaal klaar voor India. Daar hebben onder andere de Indiase collega's voor gezorgd. Zodra ze hoorden dat ik naar India ging om er niet alleen twee weken te werken, maar ook de rondreis 'Classic Rajasthan' te maken, begonnen zij enthousiast te vertellen wat ik zou moeten zien en doen. Het wemelde van de tips. Onder andere dat het niet verstandig is om er als vrouw alleen te reizen. Gelukkig had ik al voor een groepsreis gekozen. Met een internationaal gezelschap, heel leuk.

Miriam en Ryan

Zondag 4 oktober 2015

 

Dagje Artis met de Klokjes. Het dagje uit is traditie geworden in de 'grote vakantie', maar dit jaar lukte het niet iets te plannen. Vandaag haalden we dat in. Toen de zon de mist had verdrongen werd het topweer. We banjerden gezellig door de dierentuin. Het uitkomen van een ei (aan het einde van de dag, staat niet op film) en het optreden van het jonge aapje - die contact maakte met Kaelan - waren hoogtepunten van de dag. We zagen ook het jonge girafje, dat in juli 2015 is geboren. We sloten met zijn vijven af met een lekker etentje in Motel Katwoude. Een fijne dag.

Zaandam bij mist

Zondag 4 oktober 2015


Zaandam in de mist. Het is alsof ik in de wolken zit zo hoog. Geen enkel raam in huis onthult ook maar iets van  Zaandam, heel apart.

Risotto met spinazie, zoete aardappel, pompoen, champignons en geitenkaas

Zaterdag 3 oktober 2015

 

Op de 16ste dag dat ik in de Hermitage woon ben ik in staat om een potje te koken. De dure Italia pannen bleken onbruikbaar voor inductie, omdat ze eerder al op gas waren gebruikt. Via de veiling kocht ik nieuwe pannen. Het bereiden van de risotto met pompoen, spinazie en zoete aardappel was geen probleem. Inductie reageert op handelingen van meer of minder warmte net zo snel als gas.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier