Zondag 25 januari 2015

 

Dagje sauna Houten met Ed en Eddy. De eerste van het jaar. Het was bijna 2 jaar geleden dat we in sauna Houten waren. We waren tijdens het laatste bezoek niet enthousiast geweest over de verbouwingen. Spannend dus. Het werd een fantastische dag; de sfeer in de sauna was goed. De faciliteiten zijn prima, op de douches na. Er zijn er nog steeds te weinig en ze worden onder het douchen te heet of te koud. Een oud probleem dat niet is opgelost. De keuken beviel mij bijzonder goed. Ik at een perfecte hertenbiefstuk met verse groenten en een stoofpeertje. Aan het einde van de dag waren we het er unaniem over eens dat we Houten in ere konden herstellen.

Aan een tafel vol tapas

Zaterdag 17 januari 2015

 

Gisteravond at ik zoals gebruikelijk op de vrijdagavond met Bert bij Eddy, voorafgaand aan de tangoles. Eddy is een trouwe lezer van mijn website en had opgemerkt dat ik geen notitie had gemaakt van de Oudejaarsavond. Helemaal vergeten! Dat kwam door de paar dagen Monschau die direct volgden op de laatste dag van 2014. 

Oudejaarsavond vierden we bij Bert en Hansruedi op de Oostelijke Eilanden in Amsterdam. Met zijn zevenen inventariseerden we tijdens het aperitif met allerlei lekkers, wie zin had in welk spelletje: Catan of klaverjassen. Dat werd gemakkelijk duidelijk. Eerst schoven wij aan de tafel aan, vol met heerlijke tapas. Eddy had knoflooksoep gemaakt, Conny en Betty de vis tapas, Ed en ik de vlees tapas en Bert en Hansruedi verzorgden de vegetarische tapas en verder al het eten en drinken erom heen. Het was smullen geblazen. De spelletjes Catan en klaverjas werden kort voor 00.00 uur onderbroken. Voordat de klok twaalf sloeg stonden we op het dakterras van Bert en Hansruedi met een glas Moet&Chandon, alwaar je een schitterend uitzicht hebt over de stad. En wat een vuurwerk ging er de lucht in! Fantastisch.

Hoogtepunten van 2014: het Canadese vakantieavontuur. Fijn met Ed. Kerngezond. Een reorganisatie bij mijn werkgever die ik overleefde en waarbij ik een taak heb bij de transitie naar de nieuwe manier van werken. Voor de rest een vrij rustig jaar zonder ernstige dingen (I'm blessed!).

Zalig om te midden van mijn dierbaren het nieuwe jaar te verwelkomen. Er kán veel op stapel staan in het nieuwe jaar: de verkoop van ons huis wellicht en een kans op een andere functie op het werk. De cruise met de zusjes en zwagers staat al vast! 

Voor de rest wacht ik rustig af wat 2015 gaat brengen...

Het Philharmonisch in het Concertgebouw

Zondag 11 januari 2015

Eerste zondagochtend concert van het jaar in de grote zaal van het Concertgebouw in Amsterdam. Een verrassende mix van muziek. De ‘Prélude à l’après-midi d’un faune’ van Debussy is sprookjesachtig en ken ik vrij goed. Het werd prachtig uitgevoerd. Het pianostuk van Ravel vond ik verrassend mooi. Dat komt ook omdat ik van Ravel eigenlijk alleen de Bolero ken. Dit pianostuk had veel meer diepte. Het laatste stuk van SKrjabin was heftig. Er zat een stevige trompet partij in en het slagwerk liet zich nadrukkelijk horen. Een erg mooie kennismaking van deze voor mij nog onbekende componist.

Een van de kunstobjecten tijdens de Lighttour in Amsterdam

Zondag 4 januari 2015

 

Mooie afsluiting van de kerstvakantie om de Lighttour door Amsterdam juist op de zondagavond te beleven. Het was windstil en de temperatuur was voor de tijd van het jaar zeer aangenaam. Zo'n mooie rustige avond had de kapitein nog niet meegemaakt zei de gids op de rondvaartboot.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier