Zaterdag 28 februari 2015

 

In april 2010 brachten wij eerder een bezoek aan het Wellness complex De Veluwse Bron in Emst. Toen was ik heel enthousiast geweest. Kort na ons bezoek gaf ik toen mijn nichtje en neef zelfs een cadeaubon van het saunacomplex. Vandaag begon al niet helemaal tof, toen 3 parkeerwachters op het terrein de auto's naar de lege parkeerplekken dirigeerden. 'Het lijkt de Efteling wel', zei Bert. Om binnen te komen moesten wij in de rij. Ik kreeg 'Zwaluwhoeve' associaties. Dat bezoek was mij toen slecht bevallen.

Er is een aantal positieve punten te noemen aan de Veluwse Bron; het brede scala van faciliteiten. Bij elkaar zo'n 35 verschillende sauna's, stoom- en bubblebaden. Bovendien ligt het complex midden in de natuur. Geweldig. De menukaart beviel ons allen goed en de prijs/kwaliteit verhouding is ok. Het personeel is ontzettend vriendelijk. Er zijn goede en voldoende rustruimtes (voor mij heel belangrijk). Maar... Het grootschalige van het complex bevalt mij uiteindelijk slecht. Juist het kleinschalige is rustgevend en maakt verblijf tot een verwendag voor mij. Bert en Hansruedi, die naast mijn eigen Ed, mee waren, namen het gelukkig goed op. We lieten de nadelen gemakkelijk los en genoten toch, ook dankzij elkaars gezelschap.

Op het kroketje had ik me al een paar dagen verheugd...

Woensdag 25 februari 2015


Een variant op de traditionele shopmiddag met Eddy. Normaal sjouwen we de middag door de stad en sluiten af met een hapje eten ergens. Tijdens onze vorige winkelmiddag had ik een mooie tas gezien. De tas zou een mooi cadeau van Ed's moeder zijn, van wie ik geld had gekregen, onder de kerstboom. Toen moest ik er nog over nadenken, maar nu wist ik zeker dat ik hem wilde hebben. De handgemaakte leren tas (Mutsaers) stond er nog en was binnen 3 minuten gekocht. Blij mee!

Vervolgens stapten we op de tram naar het huis van Eddy. We kropen achter de pc op zoek naar een vakantiehuisje. Bert had het plan geopperd geen verjaardagscadeautje te willen hebben, maar het geld in een potje te stoppen, zodat we met ons vijftal weer eens een vakantiehuisje konden huren. Eddy en ik riepen meteen dat we ons verjaardagsgeld ook in het potje zouden stoppen. En hopla, daar was het initiatief om er meteen werk van te maken. Gelukkig maakte de gezelligheid en de feestelijke afsluiting met de sushi veel goed, want we vonden geen vakantiehuisje waar we alle twee enthousiast van werden. Moet dus een vervolg krijgen.

Zondag 22 februari 2015


We boffen maar met al die mooie winterse zondagen. We parkeerden de auto om half twee in de buurt van Duin&Bosch in Castricum en liepen 10,8 km door duinen en bos. Na het wandelen brachten we Ed's moeder een bezoek.

Zondag 15 februari 2015

 

Prachtig winter- en wandelweer vandaag. Wel fris (2 graden) en een scherp windje.  Het werd een klein ommetje van 7,8 km, maar het was heerlijk om weer eens door de duinen en bossen bij Castricum te stappen. De laatste keer dat we hier wandelden lag er een flink pak sneeuw. Dat was een paar jaar geleden. Het bos stond nu vol met krokussen en sneeuwklokjes. We kwamen ook Highlanders tegen.

De vrachtwagen van het Radio Filharmonisch Orkest

Zondag 8 februari 2015

 

Een heerlijk begin van de dag met het beluisteren van het 'Vorspiel uit Parsifal' van Wagner in het Concertgebouw. De 'Quattro pezzi sacri' van Verdi met het virtuoze Groot Omroepkoor was ook grandioos. Voor mij is het Stabat Mater het favoriete deel. Zoals ik dat ook van Poulenc zo prachtig vind. Mariska en Sam troffen we in de gang van het Concertgebouw. Helemaal vergeten dat we Sam de kaarten cadeau hadden gedaan voor zijn verjaardag!

Met Philip, Edna (die de foto maakte) en Ed in restaurant de Plantage in Amsterdam

Na het concert haalden we Philip op om met Edna te lunchen in de Plantage bij Artis. Het werd een fijne middag. Lekker bijpraten met fijne mensen. De lunch was goed, maar over de prijs/kwaliteit verhouding was ik niet tevreden. Iets wat ik vaker ervaar in trendy tenten. 

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier