Van links naar rechts; gele groentencurry, paneer, dahl met linzen, kip tikka masala, naan brood en rijst

Donderdag 31 december 2015

 

De dag voor Oudejaarsdag vertoefde ik lekker in de keuken om de gerechtjes te maken behorend bij de 'thali', een Indiaas gerecht. De thali is een van mijn favoriete gerechten van de Indiase keuken. Meestal bestaat een thali uit een curry, een paneer (groente met kaas) en een dahl, vergezeld van rijst en naan brood. Vaak maakt ook een zoet gerecht deel uit van de schotel. In mijn thali zat geen desert. Dat aten we later op de avond, na het potje Catan (wat ik weer verloor). De niet gereserveerde plaatsen om het vuurwerk te aanschouwen om 00.00 uur waren formidabel; het was een heldere avond, waardoor het uitzicht vanuit mijn appartement geweldig was.

Zondag 20 december 2015

 

Er was 14 graden beloofd vandaag. Een goed moment om een lekkere wandeling te maken. Bert en Hansruedi deden mee. We hadden het eerder over 'de laarzenroute' gehad om het Naardermeer heen. Bert had de route nog nooit gelopen, terwijl zijn roots in Naarden liggen. De laarzen zaten in mijn rugzak, maar uiteindelijk bleven ze daar. De drassigheid viel mee. Dat was een lekkere frisse neus van 16,5 km.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier