Zondag 30 augustus 2015


Courgettes in de maak. Al eerder had ik twee mooie gele bloemen in de courgetteplant.

Gisteren lukte het om de heg te snoeien met de stoere elektrische heggenschaar. Die actie stond afgelopen woensdag op het programma, maar toen had ik twee stijve armen van de inentingen. De inentingen zijn nodig voor de reis naar India. Ook de geplande strijkwas moest wachten, wat ik helemaal niet erg vond :-).

Zondag 23 augustus 2015

 

De wandelschoenen had ik gelukkig nog niet in een verhuisdoos gestopt. De route van 15,6 km startte bij Assendelft door de weilanden. Het was 25 graden, normaal gesproken niet heel geschikt voor een wandeling, maar door de flinke wind was het aangenaam stappen. Ik passeerde een paar meertjes,  waar mensen zaten te vissen. Ik kreeg de indruk dat de paarden van de foto tot een groepje wilde paarden behoren, maar ik weet dat niet zeker.

Feestelijke cappuccino in Oudenbosch

Woensdag 12 augustus 2015

 

Ik mocht de auto van Mariska lenen om het badkamermeubeltje op te halen bij de veiling in Oudenbosch. Ik genoot van het ritje van 128 km enkele reis. Nadat alle spulletjes achterin lagen, streek ik neer in het centrum van Oudenbosch voor een sanitaire stop en een cappuccino. Dat laatste werd een feest. Toen ik op het idee kwam om een foto te maken van de feestelijke cappuccino, had ik het mooie hartje dat ze op de opgeklopte melk hadden gemaakt, al stuk geroerd, maar toch. De cappuccino kostte maar € 2,10. Ook van het tanken werd ik blij. Een literprijs van € 1,61. Andere wereld, dat Oudenbosch.

Op de Parade met Eddy

 Dinsdag 11 augustus 2015

 

Parade met Eddy. Een zwoele avond. Het zou de eerste keer niet zijn geweest dat ik rechtsomkeert maakte, omdat ik voor het betreden van het Parade terrein al kletsnat was of omdat Eddy en ik besloten om ergens te gaan eten in plaats van het Paradebezoek, vanwege het water dat met bakken uit de hemel kwam. Vandaag dus niet. Na een Mexicaans hapje bezochten we de voorstelling van Rooyackers, Kamps & Kamps. Een goed begin. Vervolgens genoot ik van de cappuccino van een barista. Daarna deden we nog twee voorstellingen van Carver en Loes Luca. De formule van de doorlopende voorstelling was verrassend. Wat een charisma heeft de 61 jarige actrice en comédienne. Tussen de voorstellingen door scoorde ik via een app een toiletmeubeltje op de veiling!

De avond met Eddy deed me goed.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier