Grapje van Eddy

Zaterdag 25 oktober 2014

 

Wow, dat was me een dagje wel. Voor iemand die niets aan zijn verjaardag doet, was het vandaag flink feest. Ik heb vijf enorme boeketten bloemen staan. De intimi weten dat mij daarmee groot plezier wordt gedaan.

's Avonds troffen Eddy, Bert, Hansruedi, Ed en ikzelf elkaar in restaurant Mchi om gezellig een hapje te eten. Dat lukte prima, de gerechten waren verrassend en prima van kwaliteit. De wijnkaart was een grote teleurstelling en het was nogal onrustig in het restaurant. Maar het gezelschap was top, ik heb er erg van genoten.

We hebben het weer goed met elkaar!

Vrijdag 24 oktober 2014

 

Hè hè, eindelijk weer eens lekker een avondje met zijn drieën, Eddy, Bert en ik. Het was 4 maanden geleden dat wij met elkaar aten voordat Bert en ik naar de tangoles gingen. We aten witlof vanavond, een traktatie voor mij! Eddy had een heerlijke appelcake gebakken voor bij de koffie. De tijd ging veel te snel. Het was fijn om weer te 'bomen' over wat ons bezighoudt. Inspirerend en vertrouwd. Blij dat de kop er af is!

De eerste tangoles van het seizoen met Bert in de nieuwe locatie (Turfsteeg) was ook heerlijk. De bril die ik draag op de foto is van Eddy. Ik was de mijne vergeten.

tante Gemma met haar kleinkinderen

Zondag 21 oktober 2014

 

'Zo wil ik ook oud worden' dacht ik toen ik tante Gemma in spijkerbroek met een stralende lach uit de snelle Maserati zag stappen. Ter ere van haar 90ste verjaardag organiseerden haar kleinkinderen een prachtig feest voor haar. Het was een genot om tante Gemma die zondagmiddag te zien genieten van de aanwezigheid van al haar dierbaren. Of het nu haar zussen van in de tachtig betrof, haar kleinkinderen of haar achterkleinkinderen, met iedereen praatte en lachte ze of rookte ze een sigaretje. Wat een prachtig mens.

De drie zusjes

Woensdag 15 oktober 2014

 

Pfff, wat een dag. Vanmorgen vierden we de verjaardag van mijn Mallorciense zwager, Gaby, in Monnickendam. Het was vandaag de laatste dag van het Nederlandse verblijf van mijn jongste zus en zwager. Na 6 dagen was het tijd om terug te vliegen naar Mallorca. Het doel van hun komst was met gemak bereikt: de drie zusters maakten met hun mannen het geweldige plan om in 2015 met zijn zessen gedurende 8 dagen te cruisen over de Adriatische zee.  Wat een voorpret zal dat geven.

En vanavond beleefde ik het avontuur met de bultrug walvissen en orka's opnieuw in Telegraph Cove in Canada. Pfff, wel erg veel vandaag... klik hier

de drie zusjes

Zaterdag 11 oktober 2014

 

Druk dagje: een cappuccino drinken bij Eddy in de sauna om zijn verjaardag te vieren. Het werd een bliksembezoek, want Adri en Gaby zijn voor een paar dagen in Nederland. De manager van sauna Weesp was zo vriendelijk om Ed en mij een uurtje vrij toegang te geven om onze vriend te feliciteren. Service van sauna Weesp die wij gewend zijn. Ik was blij dat ik had besloten om Eddy - dan maar kort - een verjaardagszoen te brengen.

Daarna de stad in met de twee zusjes. Shoppen, kletsen, een patatje eten; vertrouwd en knus. De buit loog er niet om. Een heerlijke middag die werd gevolgd door een etentje in 'Effe anders' in Purmerend ter ere van het 40 jarig huwelijksfeestje (ja ja, 'impressive') van Trees en Ben. Een ware traktatie en een fijne avond met de family.

De ferry die ons van Horseshoe Bay naar Nanaimo bracht

Zondag 5 oktober 2014

 

Het nagenieten begon zodra ik terug was van het Canadese avontuur. Wij hadden een stevig reisprogramma in Canada, waardoor belevenissen snel op elkaar volgden. Nu ik ben begonnen met het uitwerken van de vakantie ervaringen met behulp van mijn handgeschreven dagboek, merk ik dat het heerlijk is om de uitgewerkte dag weer opnieuw te beleven. Vandaag werkte ik de eerste twee dagen uit van ons bezoek aan Vancouver en Vancouver Island in Britisch Columbia. Nog niet zo heel spannend, maar toch, het begin is er... klik hier

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier