De 'onsie' tijdens ons uitje in Amsterdam

Zondag 23 november 2014

 

Dagje Amsterdam met de Lutetjes. Het uitje was ons verjaardagscadeautje aan mam. Ze heeft of koopt toch alles dat ze nodig heeft of wil hebben. Een dagje uit betekent gezellig bij elkaar en er even uit. We maakten een rondvaart door de Amsterdamse grachten. Het in en uit de boot stappen was opletten, maar het ging goed. We hadden de rolstoel mee, dus Ed's moeder zat prinsheerlijk onder een plaid (bij aankomst gekocht in de Bijenkorf) en zo struinden we door de Amsterdamse straten. Het weer zat mee, dat was boffen. We lunchten tenslotte gezellig in 'The Lobby', een restaurant op de Nes. Lekker met een wit wijntje. De 'onsie' houden we erin.  Daarmee zijn we begonnen op de Zaanse Schans. Je lacht vanzelf!

Tauriel in 'The desolation of Smaug' (Evangeline Lilly)

Vrijdag 14 november 2014


Geen tangoles vanavond. Toen de dansdocenten het nieuwe contract van de zaal in de Turfsteeg afsloten, was de zaal voor deze avond al verhuurd. Aanvankelijk zou ik met Eddy en Bert in De Hallen gaan eten en een biosje pikken, maar Eddy had een te drukke werkweek gehad. We stelden het uitje uit.

Het toeval wilde dat de 'Extended Edition' van 'The desolation of Smaug' - de 2de film van 'The Hobbit' - in de brievenbus lag. Heerlijk om daar aan het einde van een drukke werkweek de benen bij op de bank te gooien. De film zelf bevat 25 minuten aan extra scenes en naast de film zijn 2 extra dvd's gevoegd van bij elkaar 12 uur 'deleted scenes' en 'the making of'. Dat was het weekend goed beginnen. 

Dagje sauna in Weesp

Zondag 9 november 2014

 

Hhhhmmmmm, dagje sauna met Eddy en Ed in sauna Weesp. 10 Uur genieten van de sauna rondjes (4 x vandaag), stoombaden (2 x), de 'koude straat', maar ook lezen (Robert Heinlein - 'Space Family Stone'), lekker eten en een tukje. Een dag 'aan jezelf toekomen'. Mijn batterij is weer opgeladen.

'Het verlangen van de egel' is een meesterwerk van Toon Tellegen

Zondag 2 november 2014

 

Het boek van de Tellegen 'Het verlangen van de egel' is uit. Ed las de verhalen 's avonds voor in bed. Tellegen maakt van de dieren persoonlijkheden met diepe gevoelens en intelligente gedachten.  In dit boek staat de egel centraal. De egel twijfelt of hij de dieren in het bos zal uitnodigen om op bezoek te komen.

Ed schreef zoals gebruikelijk een leeservaring over het boek op zijn website www.leeservaringen.com. Een citaat uit zijn leeservaring:

 

'De egel verbeeldt zich het bezoek van diverse dieren, te beginnen met de slak en de schildpad. Deze twee dieren keren als een soort van Laurel en Hardy diverse keren terug in de gedachten van de egel. Ze gaan namelijk op pad naar de egel, maar de chagrijnige slak die het liefst stilstaat en de goed bedoelende schildpad die wel voortgang wil maken, zullen waarschijnlijk nooit aankomen. Het zijn hilarische hoofdstukken met dialogen als navolgende: 

“‘Waarom heb jij eigenlijk geen huisje?’

‘Ik heb een schild,’ zei de schildpad.

‘Een schild! Welja! Hij heeft een schild! Zal ik jou eens wat vertellen?’

‘Nou?’

‘Iedereen heeft een schild.’

‘Nee hoor.’

‘O nee? Wie heeft er dan geen schild?’

De schildpad dacht even na en zei toen zachtjes: ‘De olifant.’

‘De olifant!’ riep de slak. ‘Die heeft een enorm schild! Maar geen huisje.’

‘Nee, geen huisje,’ zei de schildpad. Hij wilde graag verdergaan.

‘Zie je wel!’ riep de slak en hij keek triomfantelijk om zich heen. ‘Hij heeft geen huis. Ik heb dus gelijk.’

(…)

(De egel) kneep zijn ogen dicht en zag ze weer voor zich: schuifelend, stilstaand, mopperend en onafscheidelijk.”


Als de egel zich aan het slot van het boek voorstelt hoe de schildpad alleen bij hem op bezoek komt, herhaalt deze voortdurend hoe graag hij had gewild dat de slak er ook bij was.

"Hij zou zo genieten..."

Aan het einde van het bezoek zegt de schildpad dat hij 'terug naar hem' gaat. 

"'Je wacht op mij, hè', hoorde de egel hem fluisteren. 'Ik kom al. Ik ben toch je vriend? Ik kan niet langzamer. Het spijt me...'"

Nu voelt de egel zich echt eenzaam.'

 

Wat een parel van een boek.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier