De vergeten muze van Engelmundus Lute

Woensdag 29 mei 2014

 

Op deze regenachtige, roostervrije dag werkte ik het Excel document bij dat gelinkt is aan de gebeurtenissen die ik in mijn dagboek beschrijf. Een van de tabbladen heet 'boeken'. Daar zag ik tot mijn verbazing dat ik sinds 15 juni 2013 alleen maar Engelstalige boeken heb gelezen. Op de roman, De vergeten muze, na van Ed uiteraard. Dit prachtige verhaal over liefde, schoonheid en verwondering las ik in twee dagen uit. De overige boeken kwamen van de handen van Iris Murdoch, Robert Heinlein, Robert Jordan, William Horwood, Inge Teunissen&Dennis Alejo Mango en Ken Follett. Ik heb de complete oeuvres van deze schrijvers op mijn eReader.

Zondag 25 mei 2014

 

Een zonnige zondag in mei. Een heel geschikt moment om mijn wintercollectie van schoenen om te ruilen met die van de zomer. In de wasmand verzamelde ik de warme, veelal zwarte dichte schoenen en bracht ze naar de schoenenkastjes op zolder. Daar kwamen de zomerschoenen tevoorschijn. Vrolijk van kleur en open bij de tenen en/of de hielen. Laat de zomer maar komen. Ik werd erg vrolijk van de wasmand vol mooi-weer-schoenen! Het eerste paar ging vanmiddag aan de voeten.

SpaSereen

Zaterdag 3 mei 2014

 

Miriam haalde me om 10.00 uur thuis op. We reden naar SpaSereen in Tienhoven om samen te genieten van een relaxdag in het luxueuze saunacomplex. Ik kreeg het dagje als cadeau vanwege mijn hulp bij haar afstudeeropdracht (zie notitie 28 maart 2014). 

Niet alleen was het heerlijk om te genieten van de overdaad aan wellness faciliteiten, maar ook was het bijzonder om samen te genieten met Miriam. Het zonnetje maakte dat we buiten konden liggen, met een ijsthee en nachos, ik voelde me gewoon jarig. Asperges met zalm en krieltjes is een lekkere combinatie! Wat een fantastische dag.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier