Ed snijdt het deeg van de krentebollen

Zondag 30 maart 2014

 

Nadat Ed het deeg voor de krentebollen klaar had (de bollen moesten rijzen), stapten we in de wandelschoenen. We besloten niet heel ver weg te rijden, want we hadden Ed's moeder beloofd een vers wit broodje te brengen. Dus startten we in Broek in Waterland een wandelpad vanaf het Volgermeer richting Zunderdorp (5,3 km) door een vogelbroedgebied. Ik liep in een kakofonie van verschillende vogelgeluiden.

Niet te geloven dat het Volgermeer vanaf 1927 dé stortplaats was van huis- en stadsvuil van de gemeente Amsterdam. In de jaren vijftig en zestig van de vorige eeuw is er erg veel industrieel en chemisch afval gestort. In 1980 werd het gebied gesaneerd.

In het begin van de avond lieten we sushi thuis brengen. Erg lekker!

De tafel is klaar voor een gezellige avond

Zaterdag 29 maart 2014

 

'Ik ben er klaar voor', dacht ik toen de voorbereidingen waren getroffen voor het menu van de avond en ik deze foto maakte van de tafel. Marcel en Erwin kwamen eten en dat betekent gezellig tafelen met een goed gesprek. De heren hebben stijl, zien er op zo'n avond altijd prachtig uit. Reden voor mij om me ook 'op te doffen'. Ed en ik verzonnen een mooi dineetje van een visspies met witte wijnsaus en Hollandse garnalen, een asperge gerechtje (het is nog vroeg in het seizoen, maar we zouden het witte goud vanavond voor de 2de keer eten), pasta van het huis en een ganache taartje. Een heerlijke avond.  

Miriam tekent haar getuigschrift (Bachelor Facility Management)

Vrijdag 28 maart 2014

 

Ik stond op met het gevoel van een bijzondere dag. Dat klopte ook, want mijn nichtje, Miriam studeerde vandaag af in Facility Management. Tijdens haar afstudeeropdracht had ik haar bijgestaan in het schrijven van de scriptie. Dat was geen grote opgave, want ten eerste is Miriam heel prettig gezelschap en ten tweede boeide de materie mij. Wij bewegen ons beiden in het bankwezen. Ook al komt ons vakgebied niet met elkaar overeen, ik vond het boeiend om te horen hoe sommige zaken bij haar geregeld zijn.

Ik wist allang dat de eindscriptie 'goed' zou worden en had alle vertrouwen in haar verdediging voor de commissie van 2. Miriam kan veel meer dan ze zelf denkt. En zo geschiedde het ook. Ze maakte contact met haar publiek, verdedigde haar visie met overtuiging en op een prettige manier. Ik was heel trots op haar. De heren waren 'om', hoewel terughoudend in het geven van hoge cijfers. Dat heeft te maken met de fraude schandalen van kortgeleden, die op deze manier zijn nawerking hebben. Zij gaven aan dat zij op de Hogeschool Amsterdam (Miriam studeerde af via het NCOI) minimaal 1 punt hoger had gescoord (wat dan een 8,3 was geweest).

Na de plechtigheid van het in ontvangst nemen van het getuigschrift ging letterlijk 'het dak eraf'. Het was nog steeds prachtig weer, waardoor we bij het restaurant in Bussum aan kwamen rijden in de open cabrio. Daar wachtten Edwin, Ryan en Kaelan (haar man en twee zoontjes), ouders en schoonouders haar op met vlag en tas eraan, bloemen en cadeautjes. Ed kwam even later op de motor aanrijden. Met een gezelllig etentje vierden we het fantastische resultaat van 2,5 jaar hard werken en vierden we het begin van een nieuw tijdperk zonder studieverplichtingen.

Zaanse Schans, de break in de Tweekoppige Phoenix

Zondag 23 maart

 

Mijn vriend, danspartner, oud-studiegenoot en oud-collega, Bert is jarig vandaag. Om 14.00 uur troffen Ed en ik Bert met zijn man en andere vrienden bij het treinstation van Zaandam Kogerveld. Daar begonnen we met zijn zevenen aan de NS wandeling (13 km) door Zaanse polders en langs de Zaanse Schans. We boften met het weer. Af en toe liet de zon zich zien. Er was rond de klok van vijf een bui voorspeld, maar zelfs die bleef weg. De wandeling was enig. Onderweg wisselde de samenstelling van subgroepjes zich af. Het is een heerlijke combinatie om te genieten van het wandelen en de omgeving, en daarnaast gezellig met elkaar bij te praten.

Bij de Zaanse Schans hadden we een break in het stijlvolle, pittoreske koffiehuisje  'de Tweekoppige Phoenix'.

Vervolgens liepen we 5 km naar Proeverij de Koekfabriek om er met een etentje af te sluiten. De formule van een klein, gekozen gerechtje van de kaart per gang, totdat je voldaan bent, is een hele leuke. Er zaten verrassende gerechtjes tussen, die je thuis ook op de menukaart wilt zetten (zoals een spies van tonijn met ketjap, paksoi en mihoen). Aan het einde van de avond ging het gezelschap voor de deur van het restaurant uit elkaar. Ed en ik liepen richting Kogerveld. De rest van de gezelschap stapte in Zaandam op de trein.

Kortom, een hele fijne dag met elkaar.

Bij een Victoriaans huis in San Francisco

Zaterdag 22 maart 2014

 

Zojuist de beschrijving van de vakantie in West USA afgerond. Ik sluit af met 'Het duurde nog zeker een paar weken, voordat het stof van alle mooie belevenissen was neergedaald. Een onvergetelijke reis.' klik hier

Ik heb erg genoten van het uitwerken van de handgeschreven vakantie-ervaringen. De vraag is nu of ik met Sint Petersburg en Moskou verder ga of dat eerst Egypte aan de beurt komt...

Zalmtaartje als starter

Zondag 16 maart 2014

 

Een lunchafspraak met mijn broer en zijn vriendin. Dat was erg lang geleden. Voor het eerst lunchten we in restaurant De Vijfde Smaak, bij ons om de hoek in Koog. Al een paar keer hadden we er 's avonds gegeten. De lunch is goed bevallen. Het werd een fijne middag.

Spa Wellness in Weesp

Zaterdag 15 maart 2014

 

Wat een topdag vandaag. Dagje sauna Weesp met 'ons vijftal'.

Tijdens de heenreis bleek de ring helemaal vast te staan. Ik vermoed een ongeluk. Bij Oostzaan gingen we van de Ring af en we reden binnendoor en door de stad naar Weesp. Uiteindelijk waren we maar 15 minuten later in Weesp dan gepland.

Het begon goed; een gratis toegang voor de 2de persoon. Voorwaarde was dat je op Facebook aangaf dat je in Spa Wellness Weesp was. Daarnaast was het er super rustig. Ieder ging zoals gebruikelijk lekker zijn eigen gang en af en toe kwam je elkaar tegen. Eten en drinken deden we gezamenlijk, knus en vertrouwd.

Sinds lange tijd deed ik weer eens een löyly. Beviel goed.

Zondag 2 maart 2014

 

De zon scheen de slaapkamer in, toen we de dag begonnen met een half uurtje lezen in bed. Ed moest werken vandaag, maar daarvoor paste een klein wandelingetje van 6,6 km in het gebied achter nieuw Koog best. De nieuwe route liep vanuit Koog naar Zaandam. Wat een geweldig weer.

Na de wandeling werkte ik een paar uurtjes in de tuin.

Vervolgens vertrok ik in figuurlijke zin naar Zion National Park in Utah, USA. Ik geniet van het klussen aan mijn website.

Vorige week had ik een ontzettend drukke week op het werk. Van dit fijne weekend ben ik lekker uitgerust, de batterij is weer opgeladen.

Zaterdag 1 maart 2014

 

De zaterdag kreeg een 'slow start'. 's Middags brachten Ed en ik eerst het vrieskastje naar Mariska, daarna reden we meteen door naar Santpoort Noord voor een bezoek aan molen 'de Zandhaas'. Het wordt Ed's nieuwe adresje voor het halen van broodmeel. Werkelijk alles hadden ze. Zelfs kamut- en teffmeel. Ik speel graag voor proefkonijntje. Morgen zouden er twee suikerbroden uit de oven komen.

Ed kwam vanmiddag uit de supermarkt thuis met 5 basilicumplantjes. De huisgemaakte pesto was op, dus er moest nieuwe komen. 's Avonds aten we de huisgemaakte pesto op de huisgemaakte (rode) pasta met shitake en andere paddestoelen. Dat was smullen, ik ben een bofkont met zo'n handige man.

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier