Op de boeg van de 'Matjos' met Marie-José

Zaterdag 26 juli 2014

 

Aalsmeer 11.30 uur. Mijn mond viel open bij het aanschouwen van de prachtige boot van Thijs en Marie-José. Zij hadden tijdens onze eerdere ontmoetingen over hun boot verteld en ook had ik het fotoboek gezien over de totstandkoming daarvan. Thijs was in zijn werkbare leven een stuurman en bouwde - van casco af aan - voor zichzelf een heuse motorkruiser van 12 meter. Prachtig! 

Het werd een hele fijne dag; heel gezellig met elkaar, in een comfortabele ambiance en heerlijk op het water en in de natuur. Marie-José verwende ons met culinaire lekkernijen, zoals een heerlijke koude komkommersoep met zalm en een Mexicaanse salade.  Bovendien boften we ontzettend met het weer! De regenjas die ik had meegenomen bleek erg overbodig; tijdens het regenbuitje van een half uur, zaten wij hoog en droog op het achterdek met een lekker wit wijntje. Het geluid van de regen op de luifel gaf een associatie met eerdere kampeerpartijen. Voor anker namen we met zijn vieren een verfrissende duik. Wat een mooie dag!

'Onsie' voor de Odessa boot

Vrijdag 25 juli 2014

 

Voor aanvang van de zomermaanden planden we allerlei gezellige afspraken, zoals een afspraak om een 'Catannetje te spelen', een shopmiddag met een aansluitende verse pasta in Koog en ook een afspraak met ons vijven voor een hapje eten op een Amsterdams terras.

Het werd restaurant Odessa aan de Veemkade. Wij zaten gezellig buiten op het dek. Gelukkig onder een luifel, want ondanks de zachte temperatuur viel er een kortstondige regenbui. Een heerlijke avond die we afsloten met een afzakkertje op de Stuurmankade. Daar bekeken we foto's van de reis van Canada van Bert en Hansruedi. Heel toevallig liepen boekten Bert en Hansruedi hetzelfde wandelarrangement van drie dagen (Canadian Rocky Mountains) als wij. Zij lieten foto's zien van de lodge waar wij ook gaan logeren. Eddy had de heerlijke lavendelzeep mee die hij op mijn verzoek had gekocht. De 'onsie' maakten we voor de restaurantboot. 

Zondag 13 juli 2014

 

Wow, wat een topdag. Ed en ik reden precies de goede richting op toen we met wandelschoenen aan de voeten richting Castricum reden. Elders in Nederland viel er - op sommige plekken behoorlijk wat - regen. Wij maakten een heerlijke wandeling in een mild zonnetje met een beetje wind door de duinen, net voorbij Castricum.

We zagen Highlanders en wilde paarden. Onder het wandelen dwaalden mijn gedachten soms af naar de wandelarrangementen in de geplande vakantie in Canada. De Canadian Rocky Mountains, wow, dat gaat vast bijzonder worden...

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier