Een van de Highlanders die we tegenkwamen tijdens onze wandeling

Zondag 28 december 2014


Een dag zonder programma. Toen we opstonden was de lucht al strakblauw en dat bleef de hele dag ook zo. Echt wandelweer. We reden naar de rand van de Kennemerduinen bij Heemskerk om eventuele files naar het strand bij Castricum te omzeilen. We stelden zelf de wandeling van 10,9 km samen aan de hand van een GPS app. We kwamen twee groepjes Highlanders tegen en in een observatiehut spotten we een waterral. Een heerlijke wandeling. Ed maakte warme chocolademelk toen we thuis kwamen.

Miriam en Ryan voor aanvang van de film

Zaterdag 27 december 2014

 

Dagje uit met de Klokjes. Het wordt zo langzamerhand traditie om in de kerstvakantie iets leuks te doen met zijn zessen. Vooraf aan de 'De Pinguïns van Madagaskar' in de splinternieuwe JT in Hoorn, dronken we iets in de lobby van het aangrenzende hotel.

Na de film aten we in het gezellige eetcafeetje 'de Ouwe Blauwe' in Monnickendam. Erg lekker en gezellig met elkaar. We sloten af met het spelen van twee potjes Catan. Leuk!

Fort Resort Beemster in Zuidoostbeemster bij aankomst om 11.00 uur

Vrijdag 26 december 2014


Ik kijk altijd uit naar de traditionele sauna-dag op 2e Kerstdag. Meestal gaan Ed en ik met Eddy, maar dit jaar gingen Bert en Hansruedi ook mee. Ieder gaat op zo'n dag zijn eigen gang, maar lunch en diner doen we gezellig samen. Het werd een voortreffelijke dag in Zuidoostbeemster. Sauna Fort Resort Beemster was niet te druk en op de faciliteiten is niets aan te merken. Bovendien is de entourage magnifiek. Het sauna complex zit in een oude bunker. Vooral 's avonds is het een geweldige mooie plek. Wel constateerde ik dat ik nog steeds niet enthousiast ben over de keuken van het restaurant. De prijs/kwaliteit verhouding is niet goed, de porties vind ik te klein en over wát er op de kaart staat ben ik ook niet te spreken. Wel erg genoten vandaag, ook van mijn gezelschap.

Dit kerstboeket kregen Ed en ik van mam en Mariska

Donderdag 25 december 2014


's Morgens en 's middags was het genieten geblazen in de keuken. Ik bereidde het kerstdiner voor: vulde de varkenshaasjes, maakte de bouillabaisse en de eenpersoons mango bavarois. Mam, Mariska, Karin en Heinz kwamen aan het einde van de middag. We begonnen met het uitpakken van de cadeautjes. Van Ed kreeg ik een schitterende (blauwe) waterkan. Daar was ik al lang naar op zoek. Hij past precies bij de waterglazen. Van de Lutetjes kreeg ik een prachtig setje oorbellen, halsketting en armband met een fijn, grijs steentje. Het werd een goede avond. Fijn om bij elkaar te zijn.

Couturier Sarah Danielle

Maandag 22 december 2014

 

Afgelopen zaterdag haalden Ed en ik mijn galajurk op, bestemd voor het Sylvesterfeest van 30 december. De zaterdag ervoor had ik de jurk gepast. Er moest een stukje van de onderkant van de jurk, de bandjes moesten iets worden ingekort en zo ook het bijbehorende jasje. Vandaag was de jurk klaar. Blij mee! Ik voel me de hele avond weer Assepoester, dat weet ik nu al. Zo ging het voorgaande jaren ook. Dit is mijn derde galajurk. De andere zijn zwart en terracotta. Ze worden steeds mooier...

Mijn naam is René Tap. Ruim 35 jaar houd ik een handgeschreven dagboek bij. Niet dat ik elke dag in het dagboek schrijf. Het dagboek is bedoeld om genietmomenten vast te leggen en her te beleven. Die genietmomenten variëren van bijzondere vakanties tot alledaagse - ogenschijnlijk onbelangrijke - momenten.

 

Bij de teksten in het dagboek plak ik van alles. Mooie plaatjes die een associatie hebben met de tekst. De omslag van een volgeschreven dagboek bewerk ik, zodat het boek een persoonlijk 'journal' wordt. klik hier

Dagboek 4: 21-07-2005 t/m 30-08-2006

Een bijzonder vakantieplan voor 2014 (Canada) deed me besluiten om ook een dagboek in digitale vorm te starten. 

 

Wie mijn website volgt, maakt kennis met hoe ik in het leven sta en met de dingen waarvan ik geniet. Enjoy!

 

Leuk als je wilt reageren op wat je leest! klik hier